banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

'Boru' deme dedim dinlemedi!

Yazıcı: 'Boru' deme dedim dinlemedi!

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Ergenekon soruşturmasında kazılarda çıkan law silahlarına boru dediği basın toplantısı öncesi kendisine bu tür değerlendirmelerin doğru olmayacağını söylediğini ancak Başbuğ’un tam tersini yaptığını söyledi.
 
STAR’a konuşan Yazıcı, şunları söyledi: “Komutan çıktı elinde sallayarak ‘kağıt parçası’ dedi. Law silahını gösterdi ‘boru’ demişti. Ben aslında onu yapmadan önce o tür değerlendirmelerin doğru olmayacağını çok münasip şekilde söylemiştim. Onun duyacağı bir ortamda söylemiştim. Bir basın toplantısında, mahkeme dosyasında olan delillere ilişkin değerlendirmenin yanlış olacağını ifade ettim. O da oradaydı. Ses çıkmadı ama iki gün sonra tam tersini yaptı. Ben çünkü onun bunu yapacağını tahmin ettim. Doğru olmayacağını, bu sürecin belirlenmiş prosedür içinde işlemesi gerektiğini, doğruların yanlışların ayıklanacağını ifade etmiştim. Çünkü onu anlatış tarzından bunları söyleyeceğini tahmin ettim. Üzüldüm konuştuğu zaman. ‘Bunun askeriyeyle bir alakası yok’ dedi.” 
 
STAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.