banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Bombacı Siverek'te Müdür yardımcısı

BOMBAYI GÖNDEREN ÖĞRETMEN ÇIKTI

Siverek ilçe merkezindeki Şair İbrahim Rafet Caddesi'nde bulunan Şair İbrahim Rafet İlköğretim Okulu'nda geçen yıl Müdür Başyardımcısı olarak görevlendirilen Mahmut H., Gaziantep'te meydana gelen saldırı sonrası Mersin'de gözaltına alındı.


Bomba yüklü aracı çekiciye yüklettiren kişi olduğu iddia edilen Mahmut H.'nin bu suçlamayla gözaltına alınması, Siverek'te herkesi şoke etti. Eşi de Diyarbakır'da öğretmenlik yapan 3 çocuk babası Mahmut H.'nin çevresinde sakin bir kişi olarak tanındığını söyleyen meslektaşları ve kendisini tanıyanlar, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınmasına şaşırdı.


Bayram tatili nedeniyle görev yaptığı okulundan ayrılan Mahmut H.'nin yakın çevresine, Mersin'de yakınlarıyla bayramlaştıktan sonra üniversiteyi kazanan oğlunun kaydını yaptırmak için İstanbul'a gideceğini söylediği öğrenildi.

 


İDARİ İŞLEM BAŞLATILIYOR


Öte yandan izin süresi bitmesine rağmen görevine başlamayan ve bu yönde okul yönetimini bilgilendirmeyen Mahmut H. hakkında idari soruşturma başlatılacağı belirtildi. Okul yönetiminin, Mahmut H.'nin göreve başlamadığına ilişkin tutanak tutarak, idari soruşturma başlatılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuracağı da öğrenildi


Cumhurbaşkanı Gül'ün "Organizatör sorguda" dediği ismin, bombalı aracın çekiciyle Gaziantep'e gönderilmesini sağlayan bir öğretmen olduğu ortaya çıktı. Polis, olaydan hemen sonra aracı taşıyan çekici sürücüsü ve tamircileri sorgulayarak bu kilit isme ulaştı. Mersin'de gözaltına alınan M.H'nin, Siverek'te görev yaptığı ve aracın arızalanması üzerine dağ kadrosunun talimatıyla bombalı aracı çekiciyle yola çıkaran isim olduğu iddia edildi.

 


BOMBAYI GÖNDEREN ÖĞRETMEN ÇIKTI


Polis, patlayıcı yüklü araçla Gaziantepe gelen teröristin kimliğine de ulaştı. Çekici sürücüsünün teşhis etiği ismin dağ kadrosundan olduğu ve yakalanması için operasyonlara başlandığı belirtiliyor. Kanal D Haber'den İhsan Yılmaz'ın haberine göre, olayla ilgili soruşturmada ortaya çıkan yeni bilgi ve bağlantılar şöyle: 11 Nisan'da Sakarya Geyve'den çalınan 54 EA 926 plakalı Citroen C4 marka araca 34 YNU 86 plakası takıldı.

İhsan Yılmaz / Kanald

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.