banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Bölgenin en modern hayvan barınağı

10 dönüm üzerinde kurulu bulunan ve içerisinde 350 hayvanın bulunduğu barınakta günlük rutin işlemler görevliler tarafından gerçekleştiriliyor.

                                                    3 Veteriner Hizmet Veriyor
3 veteriner, 17 yardımcı personel ve 2 toplama aracıyla hizmet veren hayvan barınağında, sokaklardan toplanıp barınağa getirilen sahipsiz hayvanların muayene ve kontrolleri ile aşıları yapılarak, barınağa alınıyor.
Büyükşehir Belediyesi olarak tüm canlıların haklarını savunan ve değer veren anlayışın temsilcileri olduklarını dile getiren Başkan Güvenç, barınakta da sokaktan Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından toplanıp, her türlü bakımlarının yapıldığını söyledi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in talimatı ile hayvan barınağında bulunan hayvanların günlük rutin bakımı yapıldığı modern haliyle örnek teşkil ettiğini belirtti.
                                                  
                                                  406 Hayvan Sahiplendirildi
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına sokaklardan getirilen sahipsiz hayvanlar, isteyen vatandaşlara da ücretsiz olarak sahiplendiriliyor. 2014 yılı içinde toplanan ve bakımı yapılan 406 hayvan vatandaşların talebi doğrultusunda sahiplendirildi. Barınakta kedi bakımevi, köpekler için dişi bölmesi, erkek bölmesi, güçsüzler bölmesi, karantina bölmesi bulunuyor.
                                                
                                                Günlük Bakımları Yapılıyor
Her gün sağlık bakımı günlük rutin olarak yapılan barınakta rahatsızlanan kedi ve köpeklere barınak içersinde müdahale eden hekimler tedavilerini de burada yapıyor. 10.00 ile 12.00 arasında yemek verilen hayvanların 13.00 ile 15.00 saatleri arasında ise eksiklikleri tespit edilip gideriliyor. Her günün sonunda ise yemek ve su kapları temizlenip dezenfekte ediliyor.
                                                     
                                               Barınakta Kapasite Artırılıyor
500 hayvan kapasitesi ile hizmet veren barınak önümüzdeki günlerde yapılacak ek barınaklarla bu sayının iki katına çıkarılacak. Çalışmaların başladığı alanda yeni barınaklar yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.