banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Bölgede meydana gelen çatışmalardan halkın ciddi anlamda muzdarip olduğunu ve zarar gördüğünü belirten Gaziantep Medya Platformu (GAMEP) Başkanı Nazmi Özkoyuncu, özellikle bölgede camilere yapılan saldırıların şehre taşınmasının vatandaşların namaz kılmalarını dahi engellediğine dikkat çekti.

Özkoyuncu, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ve  bölgede her geçen gün artan çatışmalı ortam ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

Bölgedeki çatışmalardan halkın muzdarip olduğunu belirten Özkoyuncu, “Eskiden olmadığı kadar enteresan bir şekilde terör sorunu çıkmaya başladı. Özellikle Doğu illerindeki çatışmalardan halkın muzdarip bir durumda olduğunu görüyoruz. Bu duruma bizler de çok üzülüyoruz.” dedi.

Özkoyuncu, “Çatışmalı ortamın hem şehre inmesi, kayıplar verilmesi ve çatışmalarda camilerin yakılmasına kadar gittiği bu ortamda bu tür şeyler üzücüdür. Bir şehrin biliyorsunuz en büyük gelir kaynağı oranın gezilebilir, turizminin canlı olması gibi durumlar.   İnsanlar kendilerini güvende hissettiği zaman yatırım yapabilirler. Doğu illerindeki kardeşlerimiz, esnaflarımız bu durumdan çok rahatsızlar. Çünkü bu kardeşlerimizin ticaretleri, turizmleri ve yatırımları durdu. Bununla beraber evleri, arazileri ve araçları para etmez ve satılamayacak dereceye geldi.”ifadelerini kullandı.

“Şiddetin camilerimize sıçramasını üzüntü ile izliyoruz”

Bölgedeki artan şiddetin Camilere sıçramasının doğru olmadığını ve bu durumu üzüntü ile izlediklerini belirten Özkoyuncu, “Bu durumu bizim akl-ı selim siyasetçilerimizin çok net bir şekilde çözüm odaklı bu sorun müzakere edilerek bu sorun çözülecektir diye ümit ediyorum. Özellikle şiddetin camilerimize sıçramasını üzüntü ile izliyoruz. Bu tür durumları istemiyoruz. Çünkü camilerimizde beş vakit namaz kılınıyor. Bu değerler bizim tarihi eserlerimizdir.”şeklinde konuştu.

Lütfen mabetlerimizde bu tür olaylar yaşanmasın

Bir an evvel çözüm süreci ile alakalı gidişatın tekrardan gündeme getirilmesi  çağrısında bulunan Özkoyuncu, bölgenin huzura kavuşması için hükümetin gerekli adımları atması gerektiğini söyledi.

Camilere yapılan saldırıların ve çatışmalı ortamın şehre taşınmasının vatandaşların namaz kılmalarını dahi engellediğine dikkat çeken Özkoyuncu, “Özellikle Cuma namazlarının kılınması da tehlikeye girecek boyutlara geliyor. Durum bu şekilde devam ederse vatandaşlarımız namaz kılmaya bile gidemeyebilir. Bizi ırkçılıktan kurtaran Müslümanlığımızdır. Eğer İslam olmasaydı, her birimiz birbirimize çoktan düşmüştük. Bu tür tehlikelerden bizi kurtaran dinimize hamd olsun. Allah (c.c) bizi böyle güzel Müslümanlıkla yoğrulmuş Anadolu topraklarında yaratmış. Ümit ederiz ki mabetlerimizde  bu tür olaylar yaşanmasın. İnsanlar gidip rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirsinler.” şeklinde konuştu.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.