banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Bölge odalarından ortak bildirge

Yaklaşık iki yıl önce bölgenin sosyo-ekonomik kalkınması için birlikte hareket etmek hedefi ile Gaziantep Ticaret Odası öncülüğünde oluşturulan Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu, son günlerde yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya, platform üyesi olan Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları ve Gaziantep Ticaret Odası destek verdi.

Platform adına açıklama yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, “Böylesi bir süreçte sağduyulu davranarak, siyasi görüş ayrılıklarımızı da dil, din-mezhep, ırk farklılıklarımızı da ayrıştırıcı değil birleştirici unsurlar olarak kabul etmeliyiz.” dedi.

Fitneye geçit verilmemesi gerektiğini dile getiren Ertekin, Kurtuluş savaşında Türk, Kürt, Laz, Zaza, Çerkez’in omuz omuza mücadele ettiğini belirterek bu topraklarda daha fazla kanın dökülmemesini istedi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.