banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bölge müftülerinden Diyarbakır'a ziyaret

Kulp İlçesi’nin Karaağaç Mahallesi bağlı Kur’an Kursunda çıkan yangında hayatını kaybeden 6 öğrenci ve Kurşunlu Camii’nin yakılması nedeniyle Diyarbakır il müftülüğüne taziye ve destek ziyaretinde bulunan bölge müftüleri, yaşanan son olayların kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

Diyarbakır İl Müftülüğüne yapılan ziyarete, İl müftüleri adına Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve bölge ilçelerinden birçok müftü katıldı.

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen,  Kur’an Kursunda ve Kurşunlu Camii’nde yaşanan hadiselerin kendilerini hüzne boğduğunu belirtti.

Diyarbakır’da elim hadiselerin yaşandığını belirten İşleyen, “Geçtiğimiz haftalarda Karaağaç Kur’an Kursunda çıkan yangın neticesinde 6 öğrencimiz hayatını kaybetti. Bunun acısı henüz tazeyken 1500 yılından kalma Kurşunlu Camii’nin yangınıyla karşılaştık. Bundan daha acı hadiseler de yaşanıyor. Diyarbakır’ın fethedilmesiyle o günden bugüne kadar hizmet veren Ulu Camimiz başta olmak üzere diğer tarihi camilerimizde namazları kılamaz, ibadetleri yapamaz hale geldik.  Bundan da büyük bir acı yaşadığımızı ifade etmek istiyorum.” dedi.

İşleyen son olarak şunları kaydetti:  "Bir an önce bu olayların son bulmasını, esnafımızın iş yapabilmesini, o bölgelerde yaşayan halkımızın okullara ve Kur’an Kursları hizmetine devam edebilmesi için huzur ve sükunun biran önce sağlanmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

“Sahabeleri misafir eden şehrimizin her zaman yanındayız”

İl müftüleri adına Diyarbakır’a geldiğini ifade eden Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “Peygamberler Şehrinden Sahabeler şehrine geldik, sahabeleri en çok misafir eden şehrimizin her zaman yanındayız. Diyarbakırlı kardeşlerimizin yanındayız. Bölgemizdeki diğer müftü ve hocalarımızın taziyelerini ileterek ve desteklerini iletmek üzeri bir elçi gibi buraya geldik. Öncelikle Kur’an Kursunda çıkan yangın sonucunda hayatını kaybeden kardeşlerimiz inşallah cennettedirler. Acı bir durum yaşandı, başta il müftüsüne ve Diyarbakırlı kardeşlerime baş sağlığı diliyorum. Özelikle ailelerine Rabbim sabırlar versin. Allah’tan, onlara sabır vermesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

"Ezan minare ve cami simgedir"

Açık, “Bu beldeyi, bu toprakları İslam beldesi olarak nitelendirdiğimiz için ezan, minare ve cami büyük bir şiar, büyük bir simgedir. Allah’ın izniyle hiçbir camimiz kapanmaz, camilerimize daha fazla cemaatimiz gelir. Bu topraklar İslam ordularıyla ilk karşılaşan ve Anadolu’nun da Müslümanlaşmasını sağlayan ilk yerlerdir. Peygamber Efendimizin vefatından 10 yıl geçmeden burada idiler.” diye konuştu.

Her türlü destek ve yardım için Diyarbakırlıların yanında olduğuna vurgu yapan Açık, “Bize düşen görev Peygamberlere ve Sahabelere laik olabilecek bir hayat sunabilmektir. Onların bize emanet ettiği maddi ve manevi varlıkların bütün güzelliklerini insanlara gösterebilmektir. Miraslardan biri de İslam’ın kendi özüdür. Bu duygularla il müftülüğümüzün başkanlığında Diyarbakır halkımızın tüm acı ve sıkıntılarını paylaşıyoruz. Maddi-manevi her şekilde kardeşlerimizin yanındayız.” sözlerini kaydetti. (Mustafa Kaynak, Yunus Sırat- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.