banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Abdülkadir Barut Şenocak Mahallesi

Bölge İstinaf Mahkemesi Gaziantep'te kurulacak

Bölge İdare Mahkemesinin Gaziantep’te açılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan İstinaf Mahkemelerine, Yargıtay’da temyiz başvurusu yerine öncelikle istinaf başvurusu yapılacağını söyledi.

İstinaf Mahkemelerinin Gaziantep’te açılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Erdoğan, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesinin yargı çevresinin, Gaziantep, Diyarbakır,  Adana, Adıyaman, Batman, Elazığ, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis,  Malatya, Mardin, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak olarak belirlendiği bilgisini verdi.

Gaziantep Milletvekilleri olarak Adalet Bakanlığı nezdinde yapmış oldukları girişimler sonucu Bölgenin Yargıtay’ı olacak olan Bölge İdare (İstinaf) Mahkemelerini halkın hizmetine sunacaklarını belirten Erdoğan, bu mahkeme ile davaların kısa sürede çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Erdoğan, “Yargıtay’ın iş yükünün azalması, karara bağlanmak üzere yıllarca dosyaların Yargıtay da beklememesi anlamına gelecektir. Davalarda karar merci olacağını, bu mahkeme ile davalar kısa sürede çözüme kavuşturulacak hem vatandaşlarımızın işleri hızlanacak hem de adliyenin iş yükü azalacak.” dedi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.