banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bölge Barolarından bildiri

Kars’ta toplanan BARO bölge başkanları aldıkları kararları bir bildiri ile kamuoyuna duyurdular. İşte alınan kararlar;

 

19.02.2011 Tarihinde Kars’ta Düzenlenen Bölge Baroları Toplantısında aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılmasına karar verilmiştir:

 

1-Türkiye’nin gereksinim duyduğu demokratik, sivil, yeni bir Anayasanın yapılması zorunlu olup, yeni Anayasanın çoğulcu ve katılımcı bir yöntemle oluşturulması, bunun için de  %10 seçim barajının kaldırılarak temsilde adaletin sağlanması şarttır. Türkiye’deki etnik, dini, mezhepsel ve cinsiyet farklılıkları dâhil tüm kesimlerin beklentilerine cevap veren bir Anayasanın oluşturulabilmesi için düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılması zorunludur.

 

2-Devlet Güvenlik Mahkemelerinin devamı olan CMK 250. Madde ile Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri kaldırılmalıdır. Keza bu özel yetkili mahkemeler adil yargılanma hakkına ve tabii hâkim ilkesine aykırı olup, yargıda çift başlılık yaratmaktadır.

 

3-Mutki kazıları ile yeniden gündeme gelen toplu mezarlar ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması hususunda Bölge Barolarının ve Türkiye’deki tüm Baroların sürece etkin katılımı sağlanmalı ve araştırma sürecinde meydana gelebilecek hukuksuzlukların barolar tarafından takibi yapılmalıdır. 

 

4-Anadilde savunma hakkının aslında savunma hakkının olmazsa olmazı olduğu, kişinin kendini hangi dilde daha iyi ifade edebiliyorsa o dilde ifade etmesi gerektiği, bu husustaki taleplerin bireyin doğuştan gelen hakkı olduğu tartışmasızdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu yönlü kararına vurgu yapan Hakkâri Ağır Ceza Mahkemesinin anadilde savunmaya imkân sağlayan son kararının diğer mahkemelerce de örnek alınması gerekmektedir.

 

5-Adalet Bakanlığı sitesinde yayımlanan Yargının Hızlandırılması için ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda yer alan ve avukatların çalışma alanını daraltabilecek:

a-Brüt Asgari ücret düzeyinin altında kalan bir kısım alacaklara ilişkin yaptırımlara karşı yargı yolunun kapatılması,

b-Veraset ilamı düzenleme yetkisinin Noterlere bırakılacak olması,

c-Terk ihtarlarının noterlerce düzenlenmesi esasının benimsenmesi şeklindeki düzenlemeler tasarı metninden çıkarılmalıdır. Veraset ve Terk İhtarları yargı için çekilemez bir yük oluşturuyorsa bu işlemlerin yargı kurumu olmayan Noterler tarafından yapılması yerine yargının kurucu unsuru ve savunma mesleğinin örgütü olan Barolar aracılığı ile yerine getirilmesinin daha uygun olacağı aşağıda isimleri ve imzası bulunan baroların katılımı ile kamuoyuna saygı ile duyurulur.19.02.2011

 

 

 

 

 

Şanlıurfa Barosu      

Adıyaman Barosu                

 Afyon Barosu         

Ağrı Barosu  

Artvin Barosu                    

Aydın Barosu         

Batman Barosu          

Bingöl Barosu

 

Bitlis Barosu                        

Bursa Barosu         

Diyarbakır Barosu   

Elazığ Barosu        

 

Hakkari Barosu                    

Iğdır  Barosu              

Kars Barosu              

Denizli Barosu      

 

Kütahya Barosu               

Malatya Barosu     

Mardin Barosu          

Mersin Barosu                 

 

Muş Barosu                      

Siirt Barosu                 

Şırnak Barosu              

Ankara Barosu

 

Tekirdağ Barosu              

Tunceli Barosu             

Uşak Barosu              

Van Barosu 

 

   www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.