banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Bölge Baroları Batman'da toplandı

Doğu ve Güneydoğu Bölge Baro Başkanları yeniden başlayan çatışmalı süreç ve Cizre’de 8 gün devam eden sokağa çıkma yasağı gündemleri ile Batman’da toplandı. Cumartesi günü yapılması planlanan toplantı, Cizre’de sokağa çıkma yasağının kaldırılması nedeniyle ertelenmişti.

Cumartesi günü Cizre’de gözlemlerde bulunan bölge baroları başkanları, Pazar günü yeniden Batman’a dönerek toplandı.

Bölge Baroları yaptıkları gözlemlerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Sokağa çıkma yasağının 8 gün boyunca devam ettiği Cizre’de, başta yaşam hakkı olmak üzere çok ağır ihlallerin yaşandığı; aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da olduğu 23 sivilin yaşamını yitirdiği; sağlık, beslenme, elektrik, su ve iletişim gibi günlük yaşamın devamı için gerekli ihtiyaçların karşılanamadığı ilçede birçok evde ağır hasarların meydana geldiği belirtildi.

Açıklamanın devamında yaşanan ihlallerin tespitinin uzun zaman alacağı belirtilerek, Baroların ilgili kurumlar ile birlikte olayları bütün yönleriyle ortaya çıkarılması ve yargıya taşınması için hazırlık yaptığı kaydedildi.

Ayrıca çatışmalı sürecin ağır sonuçlarının daha dün Cizre’de açıkça görüldüğünü vurgulanarak,

Her gün yeni bir acıya uyanmanın, toplumsal barışı ağır bir şekilde yaraladığının vurgulandığı açıklamada, çatışmanın tarafı olmayan sivillerin zarar gördüğü, linç girişlerinin ve siyasi partilere saldırıların yaşandığı bu süreçte, çatışmaların sürdürülebilir olmadığı ve bir an önce yeniden sivil siyaset üzerinden çözüm arayışlarına dönülmesinin gerektiği mesajı verildi. (M. Sait Çelik – İLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.