banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

Boğaziçili öğrenciler kampüse mescid istiyor

Demokratik uygulamalarıyla tanınan Boğaziçi Üniversitesi'nde kampüs içerisinde bir mescidin olmaması öğrencileri isyan ettirdi. 2009 yılından beri bu ihtiyacı üniversite yönetimine defalarca bildiren öğrenciler, 1000'e yakın imza toplamalarına, taleplerini yönetime iletmelerine rağmen bu talepleri -kendi ifadeleriyle- 5 dakikada reddedildi.

Okul yönetiminin "namazlarını yurtta kılsınlar" ifadesinin de yersiz olduğu zaten öğrencilerin bunu yaptığını fakat bunun ders arasında kalan 10 dakikalık süre içerisinde mümkün olmadığını belirten öğrenciler öğretmen ve yönetimin çeşitli fetvalar ve akıl vermek yerine sorunlarına çözüm bulmasını istediler. Öğrenciler güzel havalarda çimenler üzerinde namazlarını kılarken, havanın müsait olmadığı durumlarda boş sınıf aradıklarını ifade ettiler.

Kendileriyle görüştüğümüz Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ibadet edebilecekleri mescitleri olmadığı için en doğal hakları olan ibadet hakkından mahrum kaldıklarını ifade ettiler.

Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde #bogazicinemescid taglı bir kampanya başlatan gençler, konuyu twitterda gündeme getirmek istiyorlar.

Twitter'da Türkiye saatiyle bugün saat 19:00'da başlayacak kampanyaya yoğun katılım bekleniyor.

Hükümetten, vatandaşlardan ve STK'lardan da destek bekleyen gençler adına konuşan Volkan Cansız, "Bizler Türkiye'nin geleceğiyiz ve beyin takımıyız. Bu sorunu siz düzeltmezseniz, biz elbette gün gelir düzeltiriz. Ama neden zaman kaybedelim? Biz yetkililerin sağduyusuna güveniyoruz. Yakında güzel bir mescidimiz olacağına inanıyoruz." diyerek görüşlerini ifade etti. Boğaziçi Üniversitesindeki mescit sorununu duyurmak isteyen öğrenciler tarafından hazırlanan video ise Youtube'da şimdiden büyük ilgi görüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.