banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

BMde İngiltere dönemi başladı

İngiltere, BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) dönem başkanlığını Ugandadan devraldı.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kasım ayı için yürüteceğimiz BMGK dönem başkanlığı görevinin başlamasını memnuniyetle karşılıyorum dedi.

Öncelikli konularının Sudan olacağını belirten Hague, 16 Kasımda BMGKda Sudanla ilgili tartışmaya başkanlık edeceğini bildirdi. Hague bu toplantıda, Sudanda Ocak 2011de barışçıl ve güvenilir bir referandum yapılmasının önemi ile Darfurdaki siyasi, insani ve güvenlik durumunun ele alınacağını kaydetti. İngiliz Dışişleri Bakanı, başkanlıkları döneminde Darfurda kapsamlı bir barış anlaşmasına varılması için çalışacaklarını da söyledi.

TERÖRLE MÜCADELE

İngilterenin başkanlığı döneminde BMGKda bu ay içinde, Sudanla ilgili toplantının yanı sıra terörle mücadele ve sivillerin korunmasıyla ilgili iki ayrı toplantı daha düzenlenecek. Bu ay içinde BMGKda ayrıca, Kıbrıs ve Ortadoğu sorunları, Lübnan, Kosova, Irak gibi ülkelerle ilgili konuların tartışılması bekleniyor.

BMGKnın geçici üyesi olan Türkiye de eylül ayında konseyin başkanlığını yürütmüştü. İngiltere, gelecek ay başında görevini ABDye devredecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.