banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Blair: Her gün Kur'an okuyorum

Tony Blair: Her gün Kur'an okuyorum

İngiltere eski başbakanı Tony Blair, dünyadaki gelişmeleri daha iyi anlayabilmek için her gün Kuran okuduğunu belirtti.

Blair, piyasaya yeni çıkan 'A Journey' (Bir Yolculuk) adlı kitabında, küreselleşen dünyada "inanç" konusunda daha bilgili olmak gerektiğini belirterek bunun için her gün düzenli olarak Kuran ve İncil okuduğunu kaydetti. Blair kitabında, dünyayı daha iyi anlayabilmek için İlahi kitapları okumanın son derece "öğretici" olduğuna dikkat çekti.

Kitabında, başbakanlık yaptığı dönem ile bu görevi bıraktıktan sonraki yaşantısı arasında karşılaştırmalar yapan Blair, İsrail-Filistin meselesini şimdilerde çok daha iyi idrak ettiğini buna örnek olarak gösterdi. Eski İngiliz Başbakan, "Şu anda üzerinde çalıştığım konular bana çok daha büyüleyici geliyor. Mesela, İsrail-Filistin konusunda başbakanlık yaptığım döneme nazaran çok daha fazla ve derin bilgiye sahibim" sözlerine yer verdi.

İnsanların kendisine hala başbakanlığı dönemindeki Irak ve Afganistan işgalini, "kutsal" amaç ve "İlahi yönlendirme" ile yapıp yapmadıklarını sorduğunu hatırlatan Blair, "Bu tam bir saçmalık. Tabi ki değil. Bir köşeye çekilip tanrıya asgari ücretin ne olması gerektiğini sormadığım gibi bu konuda da böyle bir şey söz konusu değil" ifadelerini kullandı. "Bazen başbakanlık görevimi bıraktığım için kendimi çok ilginç hissediyorum" diyen Blair, Obama'nın konuşmalarında sahip olduğu "fırsata" sahip olmadığı için üzgün olduğunu ima etti. Blair, günlük "olağanüstü gündem" ve "tarihi sorumluluktan" kurtulduğu için ise mutlu olduğunu dile getirdi.

1997-2007 yılları arasında 10 yıl süreyle İngiltere Başbakanlığı görevinde bulunan Tony Blair, kendi adını verdiği danışmanlık şirketi altında uluslararası ilişkilerde faaliyetlerini devam ettiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.