banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

BkMM'de Ortadoğu ve Türkiye'de yaşanan olaylar tartışıldı

 Batman Küçük Millet Meclisi’nin (BkMM), "Ön Yargılar Giremez" şiarıyla her ayın ilk pazar günü yaptığı toplantıların Ekim ayı gündem toplantısında, “Ortadoğu’da değişen dengeler ve Türkiye’nin dış politikaları ile artan toplumsal öfke ve bunları önlemenin yolları” konuları ele alındı.

Bazı STK temsilcilerinin katıldığı toplantı, Exmêde Hani Derneğinde 13.00-15.00 saatleri arasında Batman kMM Girişimcisi Cuma Gülcü'nün moderatörlüğünde ve hazırlanan sinevizyon sunumuyla başladı.

“Ortadoğu’da değişen dengeler ve Türkiye’nin dış politikaları ile artan toplumsal öfke ve bunları önlemenin yolları” konuları hakkında kısa bir açıklama yapan Gülcü, “Gerek bölgemizde, gerek Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler var. Maalesef bu gelişmeler için olumlu gelişmeler dememiz mümkün değil. Gittikçe artan bir şiddet, savaş halini alan bir durum ve akan kan var. Irak’ta, Suriye’de, Ortadoğu’da ve son bir haftadır Türkiye’de bir kaos hali yer almaktadır. En son Kobani ve Şengal’de yaşanan olaylardan sonra bunun Türkiye’de yansımaları oldu. Gerek mülteci akını, gerekse de Türkiye’nin izlediği dış politikayı protesto etmek amacıyla yapılan gösterilerde çıkan olaylarda bunun en son noktasına ulaştığını gördük.” dedi.

Gülcü, “Şiddet, hiç başvurulmaması gereken bir yöntemdir. Ama en son başvurması gereken yöntem iken ilk başvurulan yöntem oluyor. Hemen silahlar veya bıçaklar çekilmeye başlanıyordu. Ardından geçen hafta yaşanan süreç Kobani’de süren olaylardan sonra HDP’nin yaptığı bir çağrı oldu. Bu çağrıdan sonra yürüyüşler ve gösteriler oldu. Ve ardından da istenmeyen olayla oldu.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Hür-Der Batman Şubesi Başkanı Faysal Yaman, Bey-Der Batman Şube Başkanı Zeki İslamoğlu ve diğer STK başkanları ve temsilcileri konularla ilgili değerlendirmelerde bulundular.  (Veysi Rüzgar - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.