banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Doğu ve Güneydoğu bölgesinde artan şiddet olayları ve batı illerinde yaşanan ırkçı saldırıları değerlendiren Diyanet Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas ve bölgenin kanaat önderlerinden Molla Halit Yıldız, insanlar arasında yaygınlaştırılmak istenen fitne ateşine dikkat çekerek,  bir arada tutabilecek tek paydanın İslam olduğuna dikkat çektiler.

“Her türlü ırkçılık ayağımın altındadır”

Doğuda artan şiddet olayları sonrasında batı illerinde gelişen ırkçı saldırılarla, Türk-Kürt çatışması çıkartılmak istendiğine dikkat çeken Diyanet- Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, “Her türlü ırkçılık ayağımın altındadır’ diye buyuran Peygamber Efendimiz (sav) bunu Veda Hutbesinde bütün insanlığa hitap edecek şekilde açıklamıştır. Olaya bu gözle baktığımızda 90’lı yıllarda bizlere bulaştırılmak istenen bu kavmiyetçilik illetinin şu aşamada tekrar sahnelenmek istendiğine şahit olmaktayız. Bölgede yaşayan Müslümanlar olarak batı illerinde Kürt kardeşlerimize yapılan bu saldırıları kabul etmemiz mümkün değildir. Bunu söylerken de belki kendini bilmez birkaç kişinin yaptığı bir şeyi de bir ırkın hepsine mal etmek doğru değildir. Bizim buraya gelen Türk kardeşlerimize bakış açımız nasıl olumlu ise bugün batı illerindeki insanımıza da bakış açısı bu yönde olmalı.” dedi.

“Kürtlerle Türkler arasına ırkçılık fitnesini sokmak istiyorlar”

Yaşadığımız coğrafyanın bir gemi olduğunu ve çevresinin kanla çevrildiğine dikkat çeken Nurullah Arvas, “Bu gemi hepimizindir. Bu gemide birlikte yaşamak durumundayız. Bu gemi delinirse hepimiz zarar görürüz. Bu gemi batarsa hepimiz batarız. Kürtlerle Türkler arasına geçmişte tutmayan ırkçılık fitnesini tekrar sokmak istiyorlar.” şeklinde konuştu.

Batı illerinde yaşananların aksine Muş’ta batıdan gelen bir otobüsün güllerle karşılandığını hatırlatan Arvas, “Biz burada sizi taşlamıyoruz. Bugüne kadar hiç taşlamadık. Asla bundan sonra da taşlamayacağız. Çünkü biz kardeşiz. Müslüman aynı delikten iki sefer ısırılmaz.” ifadelerini kullandı.  

“Kim asabiyete (ırkçılığa) çağırırsa bizden değildir”

Türkiye’de yaşayan halklar arasında vahdetin sadece İslam’la sağlanabileceğine değinen bölgenin kanaat önderlerinden Molla Halit Yıldız ise, “İslam vahdetin tesisidir. Onun için Efendimiz (sav) bu düşünceyi benimsemeyenleri ümmetinden saymamıştır. Ve şöyle buyurmuştur: ‘Kim asabiyete (ırkçılığa) çağırırsa bizden değildir’ yine ‘Kim asabiyet (ırkçılık) üzere ölürse veya öldürülürse bizden değildir.’ Müslüman olup da ırkçılık üzerinde giden insanlara hayret ediyorum.” dedi.  

“Bu, Cumhuriyetten bu yana yürütülen projenin sonuçlarıdır”

Cumhuriyet yıllarından bu yana bu memleketin idaresini ellerinde tutan zihniyetin insanları ırkçılığa ittiğini ifade eden Molla Halit Yıldız, “İnsanlarla İslam arasındaki bağları tamamen kesmeye çalıştılar. Yani Müslümanları sadece ibadetlerle baş başa bıraktılar. Müslümanları dini değerlerinden koparmaya çalıştılar. Müslümanları dinin yaşamsal faaliyetleriyle nerdeyse tamamen yabancılaştırdılar. Yaşam tarzı olan dinlerini kalplerine hapsetmeye başladılar. Düşünebiliyor musunuz halen de ‘din ayrı dünya ayrı’ sözü kullanılmaktadır. Böyle bir anlayış tamamıyla İslam’a muhalif bir anlayıştır.” diye konuştu.

Yaşanan olaylarla geçmişte denenip de tutmayan ırkçılık hastalığının tekrar bu halklar arasına sokulmak istendiği uyarısında bulunan Molla Yıldız, bunlara karşı dikkatli olunması ve herkesi yakacak olan bu fitne ateşine kürükle gidilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.