banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bizim Okul dizisine Bakanlık'tan uyarı!

Yayından kaldırılması istenen Bizim Okul'a Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uyarı geldi.

ATV'de yayınlanan ve eğitim camiasınından çokça şikayet alan Bizim Okul dizisinde değişiklikler yapılacak.

İstanbul İl Milli Eğiim Müdürü Muammer Yıldız dizinin yapımcısı usta yönetmen Türker İnanoğlu'yla görüştüğünü ve onunda bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ve dizide bazı düzelemelerin yapılacağını twitter hesabından duyurdu.  

''Bizim Okul dizisin yapımcısı usta yönetmen Türker İnanoğluyla görüştüm. Diziyle ilgili yapılan eleştirilerden müteessir olmuş. Diziye yapılan eleştirileri önemsediğini ve konsepte değişiklikler yapacağını söyledi. İyi örneklerlerden hareketle bir dizi bekliyoruz.''

RTÜK'e 2-4 Şubat tarihlerinde 2 bin 13 şikâyet ulaştı. Zeki Alasya ve Cem Davran gibi ünlü isimlerin yer aldığı "Bizim Okul" dizisinin yayınlandığı gün bin 689 adet, yani o günkü şikâyetlerin yüzde 94'ü oranında şikâyet geldi.

Dizinin seyirciyi rahatsız etme nedenleri arasında ilk sırada "kişilik haklarını ihlal ve iftira ile hakaret", ikinci sırada "çocuk ve gençlerin olumsuz etkilenmesi", üçüncü sırada ise "eğitime aykırı, zararlı yayın" yer aldı.

Bir gecede "Dizi yayından kaldırılsın" diyenlerin sayısı ise 858. Pis Yedili dizisine de 2 gün içinde 37 şikâyet geldi.

Kaynak: Meydatava

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.