banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Diyarbakır Barosunu ziyaret etti. Özdağ, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya geldi.

Özdağ’ın ziyaretlerine AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Fatıma Betül Kesin ile AK Parti Diyarbakır il yönetimi eşlik etti.

Özdağ’ın ilk adresi Diyarbakır Valiliği oldu. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy tarafından karşılanan Özdağ ve beraberindeki heyet, valinin makamında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Daha sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Özdağ,  ardından Diyarbakır Barosuna geçti. Baro Başkan Vekili Ahmet Özer ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Özdağ, öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi için taziye dileklerinde bulundu.

Tahir Elçi cinayetindeki karanlık güçleri bulmak için herkesin üzerine sorumluluk düştüğünü ifade eden Özdağ, bu cinayetlerin aydınlatılmasıyla daha huzurlu ortama kavuşulacağını belirtti.

Türkiye'de insan ve hak özgürlük alanlarının genişletilmesi için hem geçmiş dönemlerin hem de kendilerinin çalıştıklarını belirten Özdağ, “Eğer bir eksiklik varsa bunu silahla elde etmek mümkün değildir. Bizim can kayıplarına tahammülümüz yoktur.” dedi.

Devam eden sokağa çıkma yasakları hakkında Diyarbakır Valisi, Başsavcısı ve Emniyet Müdürü ile görüştüğünü de aktaran Özdağ, sözlerine şöyle devam etti: şöyle devam etti: “Bilindiği üzere daha önce 13 ilçeden başlayan sokağa çıkma yasağı 3 ilçeye düştü. Siviller ölmesin diye uzatılıyor. Hiçbir insan ölmesin, yaşamak çok değerli ve kutsaldır.”

Diyarbakır Asker Hastanesinde bulunan yaralı askerleri de ziyaret eden Özdağ, Diyarbakır’da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları ile de bir araya geldi. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.