banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

 Siyonist İsrail askerlerinin Mescidi Aksaya yönelik yaptığı saldırılara Şanlıurfa’da faaliyet yürüten STK’lar tarafından yapılan basın açıklamasıyla telin edildi. Cuma namazının ardından Balıklıgöl’den Haşimiye Meydanına kadar yürüyüş yapıldı. Sık sık; ‘Kahrolsun İsrail, Mescid-i Aksa onurumuzdur, Katil İsrail Filistin’den defol’ ve tekbirlerin getirildiği yürüyüşe STK’ların yanı sıra halk tarafından özelliklede bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

Balıklıgöl’den Haşimiye Meydanına kadar yapılan yürüyüşün ardından STK’lar adına basın açıklamasını okuyan İHH Şanlıurfa İl Şube Temsilcisi Behçet Atila, dünyanın birçok yerinde Müslümanların savaş ve zulüm altında olmasının tek sebebi Müslümanların birlik olmaması olduğunu belirterek tüm Müslümanları birlik olmaya çağırdı.

İsrail terör devletinin Mescid-i Aksa'nın girişlerini kapatarak, Aksa’nın İbrahim Camisi gibi Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesi için Kamuoyu hazırlamakta olduğunu belirten Atila daha sonra, “İsrail Yönetimi şu sıralarda Mescid-i Aksa'nın bölünmesi için parlamentoda çalışmalar yapıyor, bu tür uygulamalarla Müslümanların nabzını ölçüyor. Peygamberinizin 3 kutsal mescit dediği Mescid-i Aksa'yı geçen hafta tamamen kapatan Siyonist İsrail Terör Devleti, Mescid-i Aksa’ya girmiş içeride bombalar patlamış, mihrabı çiğnemiş, kadınları yerlerde sürükleyerek dayak atmış, çocukları dövmüş ve maalesef Kuran’ımıza saldırıp yere atarak çok çirkin bir saldırıya imza atmıştır” dedi.

“Peki, bunun suçlusu kim veya kimler”

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid’i Aksa’nın İsrail’in işgali altında olmasının nedeninin Müslümanların birlik olmaması ve kendi çıkarları uğruna değerlerinden, inancından vazgeçenlerin neden olduğunun altını çizen Atila açıklamasının devamında, “Ey Müslüman liderler yataklarınızdan kalkın, koltuklarınızdan kalkın ve harekete geçin.  bakın neler değişiyor, bakın Mescid-i Aksa nasıl kurtuluyor. Kendinize gelin, silkelenin İslam birliğini oluşturun” şeklinde açıklamada bulundu.

Hükümetiyle, milletiyle, sivil toplum örgütleriyle Türkiye’nin Filistin konusundaki hassasiyetini artırarak devam ettirmesi gerektiğini söyleyen Atila açıklamasının devamında, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik Siyonist işgalin sona ermesi tekrarlanmaması için Bölgedeki dinamiklerin ortak bir tepki vermesini sağlayacak insani, siyasi ve diplomatik girişimlerde bulunmalıdır. Bir hafta önce gelen İsrail konsolosu derhal sınır dışı edilmeli ve İsrail’le gerek resmi gerek gayri resmi ile tüm ilişkiler ivedilikle sonlandırılmalı. Ve İsrail malları boykot edilmeli” ifadelerine yer verdi.

Atila son olarak,” Şanlıurfa'daki STK’ları olarak İsrail Terör Devletini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Müslümanları birlik olmaya davet ediyoruz. Birleşmemiz için daha ne tür felaketler/musibetler bekliyoruz ey Müslümanlar. Kalkın birleşin ve direnin”. Çağrısında bulundu. (Sedat Kuşulay İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.