banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Bitlis'te Yasin Börü ve arkadaşlarını anma programı düzenlendi

Bitlis Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bitlis BEST-DER tarafından,  geçen yıl 6-8 Ekim’de Kobani bahanesiyle  HDP’li yöneticilerin çağrısıyla sokaklara salınan PKK’li   Vandallar tarafından tarihte benzerine ast rastlanır bir vahşetle katledilen  Yasin Börü ve arkadaşları için anma program düzenlendi.

Dernek binasında düzenlenen programa, olaya duyarlı  çok sayıda vatandaşr katıldı.

Lokman Dalga’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, seslendirilen şehadet konulu ilahilerle devam etti.

Programda günün anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma yapan İlahiyatçı Musab Dalga, Ashab-ı Uhdud hangi gerekçe ile katledildiler ise, Yasin Börü ve arkadaşları da aynı gerekçeyle  şehid edildiğini söyledi.

Zalimlerin tarihte değişmeyen tek özeliğinin, tek tipçilik bir zihniyete sahip olmaları olduğunu hatırlatan  Dalga,   “6-8 Ekim olaylarında tarihin yeniden tekerrür ettiğine şahitlik ediyoruz. Kendileri gibi düşünmedikleri ve yaşamadıkları için ateşe atılarak yakılan Ashab-ı Uhdud gibi, bugün de kendileri gibi düşünmeyenleri ve yaşamayanları binalardan atıyorlar, vücutlarını parçalıyorlar, kafalarını taş ile eziyorlar, üzerinden araçla geçerek yakıyorlar. Tarihte zalimlerin değişmeyen tek özeliği, tek tipçilik olmalarıdır.” dedi.

Şehitlerin, vefatlarıyla da birçok insanın hidayetine vesile olduklarına dikkat çeken Dalga, “Şehitler, tarih boyunca şahadetleriyle insanların hidayetlerine vesile oldular. Ölü toprağı diriltiler. Şahadetlerinden sonra davalarının daha da yücelmesine vesile oldular.  Bu gün de Yasin ve arkadaşları, şahadetleriyle binlerce gencin hidayetine vesile oldular. Davalarının öncüleri oldular. Ama onları vahşetle katledenler, tarih boyunca lanetle anılacaklar.”diye konuştu.

Programın sonunda şehitlerin hayatını konu alan sinevizyon gösterimi esnasında salonda duygulu anların yaşandığı gözlemlendi.

 Program, yapılan dua ve verilen ikramla sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.