banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Bitlis'te TOKİ sakinleri büyük mağduriyetler yaşıyor

TOKİ İdaresi tarafından yapılan 4’üncü Etap Konutlarda yaşayan vatandaşlar, konutların Bitlis’in kış şartlarına uygun yapılmadığından dolayı mağdur olduklarını belirtti. Vatandaşlardan kimisi evlerini terk ederek yakınlarının yanına yerleşirken, kimisi de gidecek yerleri olmadığı için çaresizce bekliyor.

Özellikle kar kalınlığının metreleri bulduğu, fırtınanın eksik olmadığı Rahva bölgesinde TOKİ İdaresi tarafından yapılan konutların birçok eksikleri tamamlanmadan teslim edildiği belirtiliyor. Konutları teslim alan vatandaşlar ise son baharda girdikleri evlerini kış ayında boşaltmak zorunda kalıyor.

TOKİ sakinleri, evlerinde çaresiz bir şekilde bekliyor

Saçakların bırakılmadığı binalardan düşen kar kütleleri, bodrum katlarındaki evlerin camlarını kırıyor. Bodrum katlarında yaşayan kapıcı ve kaloriferciler, kendileri için hayatın çekilmez olduğunu, düşen kar kütlelerinin çocukları için hayati tehlike oluşturduğunu ifade ettiler.

Kırılan camlardan kar kütleleri evlerin içine düşüyor. Her şeyden habersiz evin çocukları ise evlerine düşen kar kütleleriyle kartopu oynuyorlar. Kimi evler ise damlıyor. Kimileri kırılan camlarını naylonla örtmeye çalışırken, kimileri de buldukları kapı ve tahtaları camlarının önlerine korkuluk olarak bırakıyor. Ağır kış şartlarından dolayı gidecek yerleri olmayan vatandaşlar, evlerinde çaresiz bir şekilde yardım bekliyorlar.

Konu hakkında açıklamada bulunan Beşminare Mahalle Muhtarı Eşref Kandemir,  4’üncü Etap TOKİ Konutlarında vahim bir durum yaşandığını söyledi.

“Bodrum katlarındaki evler tamamen su altında”

Kandemir, TOKİ sakinlerinin çok mağdur olduklarını, oluşacak tüm olumsuzluklardan yetkililerin sorumlu olacağını belirterek şöyle konuştu: “TOKİ sakinlerinin çağrılması üzerine geldim. Burada çok vahim bir durumla karşılaştım. Bodrum katlarındaki evler tamamen su altında. Burada bulunan 7 katlı binalarda saçak yapılmadığından, yere sert bir şekilde düşen kar kütleleri, bodrum katlarında bulunan evlerin camlarını patlatarak evlerin içine giriyor. Gördüğünü gibi evleri karla dolu. Bu da çocukların hayatını olumsuz etkiliyor.” dedi.

Bina içlerinde imalat hatalarının yapıldığını ve binaların Bitlis’in şartlarına uygun olarak yapılmadığını ileri süren Kandemir, ulaşabilecek her hangi bir muhatabın bulanamadığını savundu. Ulaştıkları yetkili firmanın temsilcileri ise aksaklıkların giderilmesinin kendileri için bir maddi külfete neden olduğunu belirterek olayın içinde sıyrılmaya çalışıldığını ileri süren Kandemir, binalarda yaşayan insanların büyük mağduriyetler yaşadıklarını ifade etti.

TOKİ Konutlarında yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere seslenen Kandemir, bu şartlarla altında çalışan kaloriferci ve kapıcıların toplu olarak iş bırakacağını, böyle olması halinde de büyük sıkıntıların yaşanacağını dile getirerek yetkililerden destek istedi.

TOKİ İdaresi, mağdur ettiği vatandaşlara muhatap olmuyor

TOKİ sakinlerinden Veysettin Yol ise aldıkları TOKİ konutlarında çok eksiklerin olduğunu, defalarca durumu site yöneticilerine aktarmalarına rağmen kendileriyle ilgilenilmediğini ifade ederek, “Kalorifer petekleri küçük olduğundan dolayı evler ısınmıyor. Bodrum katlarında yaşayan kaloriferci ve kapıcıların evlerinin sular altında kaldı. Kapıcıların kaldığı evlerin camları tamamen kırılmış. Evlerin içi karla dolu. Bu evlerde yaşayanlar perişan durumdadır. Çatılarda inen sular tamamen binaların içine akıyor.” dedi.

Durumu site yöneticilerine defalarca anlatılmasına rağmen kendileriyle ilgilenenin olmadığını ve TOKİ İdaresi tarafından mağdur edildiklerini dile getiren Yol, bir an önce yetkililerin duruma el atması gerektiğini istediklerini ifade etti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.