banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Bitlis'te seçim güvenliği üst düzeye çıkarıldı

Yarın yapılacak olan 26. dönem milletvekili genel seçimleri için Bitlis’te güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Seçim güvenliği kapsamında 4 sandık için birleştirme, 23 köy sandığı için ise yakın köylere taşınma kararı alındı.

Sandık güvenliğinin sağlanması için Bitlis ve ilçelerinde, 2 bin 200 asker, 3 bin 250 geçici köy kurucusu ve bin 589 polisin görevlendirildiği belirtildi.

Ulaşımı ve güvenliği zor olan 23 köyde kurulacak olan sandıklar için yakın köylere taşınma kararı alındı. Güvenlik gerekçesiyle sandığı başka bir köye taşınacak olan 38 seçmenli Kayadağ (Dılek)köy muhtarı Hikmet Özkan, güvenlik gerekçesiyle sandıklarını Alaniçi (Kermate)köyüne taşındığını söyledi.

Özkan, köy muhtarı olarak sandıklarının taşındığı köye gidip yarın sandık kuracaklarını ifade ederek, seçmeni sandığa taşıyacak araçla ilgili kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini kaydetti. Köy minibüsünün olmadığını belirten Özkan, seçmeni sandığa götürecek araç tahsisinin yapılmaması halinde seçmenin iradesini rahatça kullanmasının zor olacağını dile getirdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.