banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Bitlis'te PKK'ye ait 60 ton patlayıcı imha edildi

Tatvan ilçesi Tokaçlı (Kurtikan) köy kırsalında  dün akşam saatlerinden itibaren, düzenlenen hava destekli operasyonla, PKK’ye ait olduğu değerlendirilen noktalar yoğun bombardıman altına alınmıştı.

Yapılan operasyonlara ilişkin Bitlis valiliğinden  yapılan açıklamada, sürdürülen hava destekli operasyonda PKK’ye ait kullanılmaya hazır 60 ton patlayıcı madde ve çok sayıda mühimmatın imha edildiği belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Tatvan İlçesi Tokaçlı köyü civarında bulunan kırsal alanda çok sayıda örgüt mensubunun barındığı, çok miktarda silah, mühimmat, yaşamsal ve diğer lojistik malzemelerle beraber yaklaşık 60 ton civarında güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı maddenin, zemine kazılan çukurlarda, üzerleri örtülü kamufle edilmiş şekilde saklandığı tespit edildi.” denildi.

Açıklamanın devamında, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ve Tatvan İlçesinde bulunan 10’ncu Mekanize Tugay Komutanlığıyla kurulan koordine neticesinde  yapılan hava destekli operasyonda, örgüte ait çok sayıda silah ve mühimmat ile beraber, yaklaşık 60 ton civarındaki patlayıcı madde erzak ve mühimmat depolarının imha edildiği belirtildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.