banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Bitlis'te kardan sonra yağmur etkili olmaya başladı

Yaklaşık bir haftadır Bitlis ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı yerini sağanak yağmura bıraktı. Etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde kar kalınlığı 1 metre 75 santimetreyi aşarken yüksek kesimlerde ise 2 metreyi aştı.

Aralıksız etkili olan yağışlar nedeniyle eğitime ara verilmiş, yüzlerce köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Bir hafta boyunca etkili olan yoğun kar yağışının ardından dün gece saatlerinden itibaren etkili olan yağmur, vatandaşlara da nefes aldırdı.

Aralıksız devam eden yağışlar olumlu etki yaptı. Yağmur nedeniyle şehir merkezinde biriken karlar erimeye başlarken, çatılardan biriken kar kütleleri gece yarısı kendiliğinden dökülmeye başladı. Çatılardan eriyerek dökülen karlar oluşacak buz sarkıtlarını da önlemiş oldu.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.