banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bitlis'te evler kara gömüldü

En fazla kar yağışı alan kentlerden biri olan Bitlis'te, 3 gün aralıksız devam eden yoğun kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiledi. Şehir merkezinde bulunan tek katlı evler ve arabalar kara gömüldü. Özellikle Hüsrevpaşa Mahallesi’ndeki tek katlı evler ile arabalar, yoğun kar yağışından dolayı kar altında kaldı.

Bugün kar yağışının etkisini yitirmesiyle birlikte vatandaşlar, yoğun karla mücadele çalışmasına başladı. Kimi vatandaşlar kara gömülen araçlarını arayarak çıkarmaya çalışırken, kimileri de kapanan evlerinin önünü açarak damlarını temizlemeye başladı.

Öte yandan kar yağışının durması ve havaların soğumasıyla birlikte saçaklarda boyları iki metreyi aşan buz sarkıntıları oluştu.

Meteoroloji yetkilileri ise buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.