banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Bitlis kara gömüldü 216 köy yolu ulaşıma kapandı

 

Sıcak havaların ardından dün akşam saatlerinden itibaren aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 216 köy yolu ulaşıma kapandı. Akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı kısa sürede şehri beyaza bürüdü.

Kar yağışına zamansız yakalanan sürücüler yolda kaldı. Zaman zaman trafiğin tıkandığı yollarda maddi hasarlı trafik kazaları yaşandı. Şehir merkezinde kar kalınlığı 35 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde 50 santimetreyi aştı.

Kar yağışı nedeniyle 216 köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdare ekiplerince hummalı bir çalışma başlatıldı. Belediye ekipleri ise, kapanan mahalle yolları ve ara arterlerin açılması için çalışma başlattı.

Vatandaşlar işyerlerinin açılması için karla çalışma mücadelesini yürütürken, kar yağışının keyfini ise, kartopu oynayan çocuklar çıkardı.

Yer yer maddi hasarlı kazaların meydana geldiği karayollunda, tuzlama çalışması aralıksız sürdürüldü.

Yetkililer, kazaların meydana gelmemesi için sürücüleri, daha dikkatli olmaları ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.