banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Bitlis İŞKUR 2 bin kişiyi istihdam edecek

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Bitlis İl Müdürü Alattin Aslan, Milli Eğitim müdürlüklerinde 8 aylık süreyle çalıştırılmak üzere 2 bin kişiyi işe alacaklarını açıkladı.

Aslan, il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerinde 2 bin kişinin iş başı yapacağı Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) iş başvurularının bugün başladığını ifade ederek, başvuruların 7 Ekim 2015 tarihinde sona ereceğini kaydetti.

Yapılacak başvuruların alınacak rakamda fazla olması halinde belirlenen tarih ve okullarda noter huzurunda kura çekiminin yapılacağını belirten Aslan, şunları söyledi: “Bu yıl il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere 2 bin kişiyi istihdam edeceğiz. İş alımı iki gurup halinde olacaktır.

Öncelik birinci gurupta olan 35 yaş ve üstü erkekler, 19 yaş ve üstü bayanlar, 19 yaş ve üstü engeliler (yüzde 40 ve üstü raporu olanlar), 19 yaş ve üstü eski hükümlü olanlar ve 19 yaş ve üstü terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlar alınacaktır. Eksik kalması halinde 19-35 yaş arası işsiz erkekler alınacaktır.”dedi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.