banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Bitlis BEST-DER onlarca aileye gıda yardımında bulundu

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER),  ihtiyaç sahibi onlarca aileyi yaptığı gıda yardımıyla sevindirdi. Hazırlanan yardım kolileri tespit edilen ailelerin evlerine götürülerek teslim edildi.

Dernek olarak 2015 yılının son yardım çalışmalarını yaptıklarını belirten derneğin yardım komisyonu başkanı Çetin Kaya, 2015 yılının son gıda dağıtım yardımını 50 aileye yaptıklarını belirtti.

Kaya, 2015 yılını dolu dolu geçirdiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Bugün 50 aileye gıda yardımında bulunuyoruz. Hazırladığımız yardım kolilerini tespit ettiğimiz en mağdur ailelere teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2015 yılında yaptığımız son yardım oldu. İnşallah 2016 yılında daha çok aileye yardım ulaştırmayı umut ediyoruz.” dedi.

İslam coğrafyasında var olan savaşlar nedeniyle yurtlarından kaçarak sığınan mültecilere de yardım yapmak istediklerini belirten Kaya, bu konuda hayırseverlerin, işadamların ve esnafın daha çok duyarlılık göstermesi gerektiğini kaydetti.

Kaya, şöyle konuştu: “İslam coğrafyasında var olan savaştan kaçan insanlar Türkiye’nin farklı illerine sığındıkları gibi ilimize de sığınanlar var. Bunların gerçekten durumları çok kötü ve yardıma muhtaç insanlardır. Bu mülteci kardeşlerimize de sahip çıkmak ve onlara yardım yapmak istiyoruz. Fakat buna imkânlarımız yetmiyor. Hayırseverlerden, işadamlarından ve özellikle esnafımızdan destek bekliyoruz.” diye konuştu.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.