banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bismil'de 6-7 Ekim olaylarında okullar yakıldı

HDP’nin sokağa çıkma çağrısı üzerine geçen yıl 6-7 Ekim tarihlerinde yaşanan ve 50'den fazla kişinin hayatını kaybettiği olayların üzerinden bir yıl geçti. Yaşanan tahribatın izleri birçok yerde hâlâ tazeliğini koruyor.

Bölge genelinde yaşanan olayların bir merkezi de Bismil olmuştu. HDP'nin çağrısının ardından Bismil'de de sokakları savaş alanına çeviren PKK yandaşları, halka ait işyerlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda yeri yağmalamış bazılarını ise ateşe vermişti.

Ekonomik anlamda büyük tahribatın yaşandığı ilçede, eğitim kurumları da saldırılardan nasibini almıştı. Saldırılarda Bismil Atatürk Endüstri Meslek Anadolu Lisesi, Bismil Mehmet Akif İlk Öğretim Okulu, Bismil Ulutürk İlk Öğretim Okulu ve Fatma Ana Anaokulu okul önce yağmalanıp sonra yakılmaya çalışıldı.

Aile destek merkezi, SGK binası, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)ile özel bir bankanın da yağmalandığı olaylarda trafik ışıkları ve MOBESE kameraları kullanılmaz hale getirildi.

Olayların ardından zarar gören esnafın zararı devlet tarafından yapılan ödemelerle karşılanmıştı. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.