banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Bisikletle yolculuğa ekonomik çözüm

 Şanlıurfa’da ekonomik şartlar vatandaşı yeni icat bulmaya zorladı. İnternet sitelerinde gördüğü elektrikli motoru bisikletine takan Ebubekir Özçelik, bunun daha ekonomik olduğunu söyledi. 

Kendi imkânlarıyla motor taktırdığı bisikletin 100 kilometrede 50 kuruş elektrik harcadığını belirten Özçelik, “Bunu Çin’den internet üzerinden donanımını satın aldık ön tarafta motoru kasnak şeklinde olan hızı ayarlayan beyni var. Arkasında da aküleri mevcut bisiklet ustalarına monte ettirdik cantını diğer elektrik kısmını da kendim döşedim kullanıyoruz işte. Saate 30 km gidiyor yaklaşık 100 km’de 50 kuruş elektrik yakıyor.” dedi. 

Böyle bir yönteme ekonomik olduğu için başvurduğunu ifade eden Özçelik, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu normal geniş lastiği kullanırsan maksimum 60’ı görüyor ince yol lastiği kullanırsan 70’i bulabiliyor. Ekonomik olmasından dolayı bunu seçtim. Ben 2- 3 yıl oldu malzemelerini toplayalı o zaman 1.250 TL’ye toplamıştım. Ama şu anda dolar biraz yüksek olduğu için daha pahalıya mal olabilir. Ama ekonomik yönden çok süper. Bu sistemi yurt dışı sitelerinde görmüştük. Çin sitelerinde de monte edilmiş şekilleri vardı getirdik monte ettik kullanıyoruz.” diye konuştu. 

Elektrikli bisikletin arkasından normal bisikletiyle yol gitmeye çalışan bisiklet sürücüsü Abdulkadir Yelkenli ise hızlı giden bisikleti çok merak ettiğini, elektrikli bisikletin daha avantajlı olduğunu söyledi. 

Yelkenli, “Ben normal bisikletle bu rampayı çıkmaya çalışıyorum bayağı zorlanıyorum. Ben bisikleti Adapazarı’nda kullanıyordum orası düz olduğu için hiç zorlanmıyordum. Ama bir sene önce Urfa’nın Karaköprü ilçesine yerleştim. Şimdi zorlanıyorum pazara giderken rahat ama eve gelirken zorlanıyorum. Pazara spor olsun diye gidiyorum ama tabi zor oluyor.” Şeklinde konuştu.(Osman Gülebak- Sedat Kuşulay-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.