banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

Birleşmiş Milletler 10 araç teslim etti!


Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, refakatsiz Suriyeli çocukların tespiti ve uygun hizmet modellerinden yararlandırma çalışmaları kapsamında 3 aylık proje dâhilinde 10 araç teslim edildi.
Proje kapsamında 10 aracın teslim alındığını belirten ASP İl Müdürü Murat Demirkol, araçların 3 aylık proje dâhilinde alındığını, refakatsiz Suriyeli çocukların tespiti ve uygun hizmet modellerinden yararlandırma çalışmaları kapsamında kullanılacağını söyledi.
Demirkol, “ Yaklaşık 5 yıldır, sınır komşumuz olan Suriye’deki savaş ortamından ayrılıp Türkiye’ye gelmiş olan mülteci kardeşlerimiz beraberinde getirdikleri refakatsiz çocuklar veya anne babasından yoksun olan refakatsiz çocuklar boyutuyla alanda tespitler yapıp bu tespit etmiş olduğumuz çocukların ihtiyaç analizlerini ortaya koyduktan sonra ilgili kamu kurumları nezdinde gerekli ihtiyaçların giderilmesi boyutuyla yapılacak çalışmalarda, alanda bulunmak alandaki tespitleri yapmak amacıyla bugün bizim çok önemli olan mobil araçlarımızın UNHCR Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından teslim törenini gerçekleştiriyoruz.
Bu alandaki ihtiyaçlarımızı karşılamak amacıyla BM ile yapmış olduğumuz protokol esasları çerçevesinde araçlarımız ile beraber yine insan kaynakları desteği de sağlayarak Şanlıurfa’nın genelinde sosyal hizmet merkezlerimiz aracılığıyla Suriyeli mülteci çocuklarımıza yönelik özellikle refakatsiz çocuklarımızın tespiti ve bu çocuklarımıza yönelik hizmet modellerinin uygulanması konusunda çok büyük bir ihtiyacımızı karşılamış durumdayız. Ben bu anlamda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğine ve temsilci arkadaşlara teşekkürlerimi ifade ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.