banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Birecik'ten Başörtüsü yasağına sert tepki

Eğitim-Bir-Sen Birecik temsilciliğine bağlı üyeleri '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde, kamuda başörtüsü yasağını protesto etti.

 

Eğitim Bir-sen Birecik temsilcisi Nahsan Aydın yaptığı basın açılmamsında şunları söyledi “Başlarını örten kadınlara yıllardır reva görülen hukuksuz uygulamalar bir ötekileşmedir. Ötekileşmeye artık son vermeliyiz. Kadınların imani, insani değerleri, evrensel hukuktan kaynaklanan hakları görmezden gelinerek üretilen bu yasak açık bir insanlık ayıbıdır. Sahip olduğumuz değer, birikim ve eğitimi görmezden gelen, yaşama arzumuzu ve enerjimizi yok eden bütün uygulamaların son bulmasını istiyoruz. Toplumsal hayatın hiçbir aşamasında sorun olarak görülmeyen başörtüsü, toplum mühendisleri eliyle sorun haline getirilmiştir. Şeklinde konuştu.  Aydın “İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplumuyla, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte ele ele, omuz omuza, bu çağdışı yasağı kaldırmalıyız. Başörtüsü politik hesaplaşmaların, pazarlıkların, suni ideolojik çatışmaların malzemesi değildir. Başörtüsü, inancının gereği olarak kadınların kimliğidir, kişiliğidir. Herkes kadına ait bu kimliğe ve kişiliğe insan olarak saygı duymak zorundadır. Milli Eğitim Bakanlığı yeni yayımladığı öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğinde başörtüsünü sadece İmam Hatiplerle ve Kuranı Kerim dersi ile sınırlanmıştır. Biz yasaklar kalksın derken yasağı meşrulaştıran bu yaklaşımı asla kabul etmiyoruz. Bakanlık bu defoyu tez elden kaldırmalı, ders merkezli Hak kullanımı ayıbından bir an önce kurtulmalıdır. “ şeklinde basın açıklamasını yaptı.

Basın açıklaması esnasında üyelerin açmış oldukları “Başörtüye Özgürlük Hemen Şimdi” pankartları dikkat çekti.

Birecik / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.