banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Birecik'te yapılan okullar denetleniyor

130 okulunu geçtiğimiz günlerde temelinin atıldığı Şanlıurfa’da inşaat çalışmaları devam ederken Vali Güvenç bu kez Birecik ilçesinde yapımına başlanan okulları denetledi.

 

Birecik’te yapımına yeni başlanan okulların inşaatlarını inceleyen Vali Güvenç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Can Hallaç ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile birlikte daha önce verilen projelerle devam eden inşaat çalışmalarını karşılaştırarak denetledi. Daha sonra Mezra beldesinde devam eden okul inşaatlarını gezen Vali Güvenç, Mezra Belediye Başkanı Yusuf Güneş’ten verilen belediye hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Vali Güvenç incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, Mezra beldesinde iki adet 24 derslikli okul inşaatına başladıklarını; birinin inşaat aşamasında, diğerinin de ihalesinin yapılmak üzere olduğunu belirtti. Mezra ve Birecik’in Şanlıurfa’nın gelişen bölgeleri olduğunu kaydeden Vali Güvenç, Mezra Beldesi ile Birecik arasındaki altı buçuk kilometrelik yolun birinci ve ikinci kat asfalt işinin İl Özel İdaresi imkânlarıyla yapılacağını ifade etti.

 

Birecik’te yılların açığını kapattıklarını söyleyen Vali Güvenç, toplam 154 derslikle dokuz okulu 10 milyon 600 bin TL’lik bir bedelle ihalesini gerçekleştirdiklerini dile getirdi. İhalesi gerçekleştirilen okulların yer teslimlerinin yapıldığını ve inşaatların devam ettiğini kaydeden Vali Güvenç: “Az önce bu inşaatlardan bazılarının denetimlerini yaptık. Ayrıca dört okulumuzun daha ihale hazırlıkları devam ediyor. Bu okullarında toplam derslik sayısı 84, maliyetleri ise 9 milyon TL’dir. Toplamda 238 derslikli 13 tane okulun ihalesini bu yıl yapmış olacağız. Bunlarla birlikte sentetik saha ve yüzme havuzumuzun inşaatlarına da süratle başlayacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.