banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Birecik'te sullar kesik

 Mehmet Özkınacı, fırında ter döktüğünü, su olmadığı için de temizlenemediğini belirterek, "Ayağımızın kiriyle, ocağın karasıyla, isiyle yatağa girmek zorunda kalıyoruz. Olacak iş değil. Çoluk çocuk evde perişan oldu. Evimize bidon bidon hazır su alıp götürmek zorunda kaldık. Burada emekçi adamız kazandığımızı da su ya veriyoruz.” dedi.

Suyun 3 gündür akmadığını dile getiren Özakıncı, "Dışarıdan su getirmek zorunda kalıyoruz. Hamuru zamanında yoğuramadığımızdan ekmek çıkartamıyoruz. Oysaki Fırat Nehri yanımızdan akıyor biz ise vatandaşa hizmet edemiyoruz.” diye konuştu.

Abdest almak için bin bir zorluk çektiğini ifade eden Hasan Dirier ise "Dükkândan abdest almak için çıktığımda ne Hacı Ahmet Cami ne Ulu Cami ne Emine Hatun ne Yeşil Cami kaldı gezmediğim. En son olmadı motosiklete binip yukarı mahallede şebeke suyuna bağlı olmayıp, musluklarından doğal su akan Mağara Camiinde abdest alıp namaz kıldım." şeklinde konuştu.

Esnaf Vahap Tuzcuoğulları ise berberlerin, lokantaların herkesin mağdur durumda olduğunu ifade ederek, su temin etmek için karşı yakaya gitmek zorunda oluklarını söyledi. (Bahattin Coşkunkan - İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.