banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Birecik’in Sumaklı köyünde Kutlu Doğum etkinliği


Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Birecik’e bağlı Sumaklı köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliğine yoğun bir katılımın olduğu görüldü.

Programa katılan köy halkına, görevliler tarafından etkinlik öncesi yemek ikram edildi.

İ. Halil Kaya’nın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Mustafa Soylu Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mevlithanların okuduğu Mevlit-i Şerif ile etkinlik devam etti.

Kız çocuklarından oluşan ilahi gurubunun seslendirdiği ilahi ve ezgiler halkın beğenisini topladı.

Programa konuşmacı olarak katılan İTTİHAD üyesi Molla Sinan Önel, Hz Muhammed'in (sav) Peygamber olarak gönderildiği Mekke toplumunun içinde bulundu durumu anlattı.

Önen, Mekke’de insanların pazarlarda bir eşya gibi alınıp satıldığını ve kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğünü, büyük bir zulüm yaşandığını ve Allah-u Teâlâ’nın Hz Muhammed’i bu topluma, insanlara bir kurtuluş reçetesi olarak gönderdiğini ifade etti.

Ardından Peygamber Sevdalıları İlahi Gurubu, ilahi ve ezgilerini seslendirdi. Köyün gençleri ise söylenen ilahilere çektikleri coşkulu halayla eşlik etti. Program Abdusselam Kaya’nın yaptığı dua ile sona erdi. (Abdurrahman Bozkurt - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.