banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Balıklıgöl

Birecik su altında kaldı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi sınırlarında yer alan Birecik Barajı’nın kapaklarının açılması tarlaları su altında bıraktı.

Alınan bilgilere göre, Fırat nehri üzerinde bulunan Birecik Barajı’nın kapakları,baraj çalışanları tarafından henüz bilinmeyen bir nedenle açıldı. Kapakların açılması sonucu Birecik’e bağlı Meteler köyü ile Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Saray köyündeki tarlalar su altında kaldı.

Meyve ve sebze ekili tarlaların su altında kaldığı olayın ardından hasar tespit çalışmaları başlatıldığı öğrenildi.

Saray köyü Muhtarı Bahattin Yılmaz, kapakların aniden açılması nedeniyle mağduriyetler yaşandığını belirtti. Köylülerin tarlalarında zarar meydana geldiğini ifade eden Yılmaz, “Burada yaklaşık 12 hane bulunuyor. Sebze ve meyve ekili arazilerimiz vardı. Ekili meyve ve sebzeler zarar gördü. Bu sıkıntıların giderilmesi gerekiyor.” dedi.

Baraj kapaklarının açılmasına dair önceden bilgilendirilmediklerini söyleyen köy sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

“Fakir fukaranın emeği sular altında bırakılır mı?”

Tarlasında Antep fıstığı fidanı yetiştiren Havva Coşkunkan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Engelli eşimle tek başıma buradaydım. Olay yaşandığında yanımızda kimse yoktu. Yollarımız, dinamolarımız sular altında kaldı. Fıstık fidanlarının sular altında kaldığını gördüğümde oturdum, ağladım. Geçen sene Kasım ayından bugüne fıstıklara emek verdik. İşçilere verecek param olmadığından sabahın ilk saatlerinden 11.00’e kadar tek başıma çalıştım. Bizi bilgilendirmeleri gerekmiyor mu? Fakir fukaranın emeği sular altında bırakılır mı? Her şeyimiz gitti, mağdur olduk. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz.”

10 dönümlük tarlada yetiştirdiği patlıcanlarının sular altında kalmasından dert yanan Süleyman Yavuz, “40 yıla yakındır bu köydeyim. İlk defa böyle bir olaya şahit oldum. Yetkililer bize bilgi vermiyorlar. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

“Ne yapacağımızı bilmiyoruz”

Olaydan sonra telefonla aradıkları baraj yetkililerinin kendilerine bilgi vermediğini dile getiren Bekir Toktay, “Barajın suyu bırakıldı, yollarımız sular altında kaldı. Köylerimizde mahsur kalan engelli insanlar vardı. Baraj yetkililerini aradık, bilgi vermiyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyleyen Müslüm Polat ise su basılan yollarda çocukların boğulma tehlikesi atlattığını belirtti. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.