banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Birecik Köprüsü'nün  bakımı 2 yıl sürecek

Birecik'te 1955 yılında yapılan Birecik Köprüsü'nde bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.

Özel bir inşaat firması tarafından yapılacak olan çalışmalarda köprünün ayak, kiriş ve taşıyıcıların güçlendirilmesinin 2 yıl sürebileceği belirtildi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren yüklenici firma müdürü Elfesiyah Halifeoğlu, “Suyun yönünü değiştirmek için işlem yapıyoruz. Bu işlem sonrasında ayakları havuz içerisine alıyor, havuzdaki suları ise pompalarla nehire tahliye edeceğiz.” Dedi.

Daha önce Malabadi köprüsünde de aynı çalışmanın yapıldığına dikkat çeken Halifeoğlu, "Ayaklara ulaşmak için  önce moloz sonrada bunların üzerine toprak döküyoruz. 6 iş makinesi 2 tane de şantiye aracıyla şuandaki bakım çalışmasını yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan bu çalışmanın sonun da Halifeoğlu, tarihi Birecik köprüsünün 100 yıllık ömrü olan betonun ömrünü 2 katına çıkardıklarını savundu.

1955 yılı sonunda biten Birecik Köprüsü 720 metre uzunluğunda olup 10 metre genişlediğindedir. Her iki tarafında yayaların geçmesi için birer metrelik kesimler ayrılmıştır. Birecik tarafında 55’er metre açıklıkta 5 kemer, Gaziantep tarafında ise 26'şar metre açıklıkta 14 bölümü vardır. (Bahattin Coşkunkan- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.