banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bir kitap taşıdı soluğu hapiste aldı!

DİSKte uzun süre görev yapan TKPnin eski tüfeklerinden 70 yaşındaki Kemal Hamzaoğlu, Devrimci Karargah örgütü lideri olmakla suçlanan Ulaş Erdoğanın evinde bulunan bir kitapta parmak izi olduğu gerekçesiyle tutuklandı...

Taraf Gazetesinden Sadık Güleçin haberine göre Hamzaoğlunun bir yıl önce Bostancıda meydana gelen çatışma ile adını duyuran Devrimci Karargh operasyonunda örgüt lideri olduğu iddiası ile tutuklanan Ulaş Erdoğanın evindeki bir kitapta bulunan parmak izi nedeniyle tutuklandığı belirtilirken, Avukat Rasim Öz O kitabı ben verdim. Kemalin bir alakası yok dedi.

Eski bir sendikacı olan Kemal Hamzaoğlu, Hanefi Avcının tutuklanması ile tekrar gündeme gelen Devrimci Karargh örgütüne yönelik iki hafta önceki son operasyonda Kozyatağındaki evinde gözaltına alındı. İddialara göre Kemal Hamzaoğlunun parmak izi, bir yıl kadar önce örgüt lideri olduğu iddiası tutuklanan Ulaş Erdoğanın evindeki bir kitapta bulunmuştu. Bir yıl aradan sonra tutuklanarak gözaltına alınan Kemal Hamzaoğlunun arkadaşı Avukat Rasim Öz ise parmak izi bulunduğu iddia edilen kitabı Ulaş Erdoğana kendisinin verdiğini söyledi.

Avukat Öz de izlenmiş

Bir yıl kadar önce Ulaş Erdoğanın evine giderek kendisinin yazdığı bir kitabı hediye ettiğini belirten Öz, Kemalin yanımda bulunması tamamen tesadüf. Çocuğa vereceğim kitabı Kemal taşıdı. Parmak izi de ona ait çıktı dedi. 12 Eylül sonrasında açılan DİSK, Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Barış Derneği gibi ünlü davaların avukat-lığını yapan Rasim Öz, eski arkadaşı Kemal Hamzaoğlu ile birlikte haklarında dinleme ve izleme kararı çıkartıldığını aktarıyor. Bizi altı ay boyunca izlemişler ve dinlemişler. Ya bizim ne ilişkimiz var Devrimci Karargah ile. Hele Kemalin hiç alakası yok. O çocuğu ben tanıyorum. Bütün suçu o gün yanımda olmak diyen Öz, Aslında beni almaları lazımdı diye konuştu.

12 Eylülde dahi tutuklanmadı

Hamzaoğlunun kızı Arzu Hamzaoğlu, babasının gözaltına alınma gerekçesini duyduklarında şaşkınlık içinde kaldıklarını belirterek, Babam 70 yaşında, hayatının hiçbir döneminde siyasi olarak gözaltına alınmamış eski bir sendikacıdır. 12 Eylülde sendikası kapatıldığında dahi gözaltına alınmadı dedi. Babasının Kemal Türkler Vakfının kurucuları arasında yer aldığını hatırlatan Arzu Hamzaoğlu, şöyle devam etti: Gönüllü olarak vakfın muhasebesini tuttu. Bu camiada olmaktan gurur duyardı. Babam eski tüfek sayılır. Eski TKPye sempati duyardı ama bir defa bile politik olarak gözaltına alınmadı. Şimdi yetmişinde çeşitli rahatsızlıkları olan bir insanın böyle tutuklanması hepimizi şoke etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.