banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Bir kan davası daha barışla sonuçlandı

yıllar devam eden davalar son yıllarda bölgenin ileri gelenlerinin araya girmesi ile son bulmaya başladı.

Şanlıurfa'da yaklaşık 3 yıldır devam eden bir dava ise olayın ortaya çıkıp emniyet tarafından aydınlanmasının ardından tarafların araya girmesi ile barışla sonuçlandı.

Kanalurfa'da düzenlenen barış yemeğine iki ailenin yakınlarının yanı sıra Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Siyasi Partilerin Temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile aşiret reisleri  ile çok sayıda davetli katıldı.

İlk olarak konuşan Emekli Vaiz Ahmet Sarraoğlu; Kan davası ve hükmü hakkında, barış yemeğine katılan her iki aileye bilgi verdi.

Emekli Vaiz Ahmet Sarraoğlu'dan sonra konuşan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı A. Ahmet Düşünür: Kan davası çok kötü bir gelenektir. Geçmişten gelen bu kötü ve yanlış geleneği, Peygamber efendimiz veda hutbesinde elinin tersiyle itmiştir. Bu nedenle kan davası inancımıza da aykırıdır. Vefat eden bu kardeşimiz için Allah'tan rahmet diliyorum. Bu tür davalarının olmamasını temenni ediyorum. Bu barışı benimseten ve bu barış yemeğinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ugur Beyazgül ise "Şuan Urfa'daki en güzel topluluk en nadide topluluk budur. Melekleri sevindiren şeytanı kıskandıran bu toplumda bulunmaktan çok mutluyum. Bu insanları bir araya getiren insanlara ne mutlu ki; sevgi içerinde bir toplantı olmuş. Allah hayırlı uğurlu etsin" dedi.

Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ise "olayın aydınlatılması herkesi rahatladığını belirterek barışın sağlanmasında emeği geçenlere" teşekkür etti.

Barış yemeğinde Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl "herkesin barış için ön ayak olması gerektiğini" söyledi.

Barışta emeği geçen İbrahim Zamur "akrabaların arasındaki olayın aydınlanması barışa vesile oldu. Herkesin emeklerinin önemli olduğunu" söyledi.

Ailelerin barışmasının önemine değinen İbrahim Toru " Doğu ve Güneydoğuda kan davalarının artık son bulması gerektiğini" söyledi.

Sanatçı Nuri Sesigüzel ise "en çok mu olduğum anlardan birini daha yaşadım, bu tür hayırlı işlere herkesin verile olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iki ailenin yakınları dualar eşliğinde el sıkışarak barıştılar.

Yapılan barışın ardından katılımcılar kapıda duranlardan tek tek hatır alarak barışın yapıldığı yerden ayrıldılar.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.