banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Gaziantep Urfa Haberleri Yetim Der

Bir Annenin feryadı: Yuvamız hastalık saçıyor

6 çocuklu ailede 5 çocuğun hastalıklarla mücadele etmesi acılı ailenin dramını ikiye katlıyor. Nemden geceleri uyumakta zorluk çeken aile gündüz güne ıslak uyanıyor. Havaların ısınmaması ve devam eden yağışlar evin içine giren su yaşanan sorunu çözülemez hale getiriyor.

Çocuklarının nemli evde sürekli hastalandığını dile getiren acılı anne Sever Soyan, bir çocuğunun böbreğinin 4’te 1’inin çalıştığını ve tedavi sürecinin olumsuz geçmesiyle alınacağını söyledi.

8 Yaşındaki kızı Ezel Soya'nın Böbreğinin iflas aşamasına geldiğini, 12 yaşındaki oğlu Emircan Soyan’ın böbrek yetmezliği çektiğini, 7 yaşındaki oğlu Yusuf Soyan’ın kalbinin delik olduğunu, 2 yaşındaki oğlu Mustafa Soyan’ın fıtık ameliyatı olacağını ve yeni doğmuş bebeğinin kulağında sorun olduğunu belirten anne Sever, “Evim rutubetli her yerinden içeriye su giriyor yataklarımızın çoğu küflendi. Çocuklarım bu nemli rutubetli evde hasta oldu eşim bir fabrikada işçi asgari ücretle geçimimizi sağlıyoruz. Bizim tavan su damlatıyordu eşimin patronu gelip damı yaptırdı Allah bin kere razı olsun” dedi.

“ANKARA’YA GİTMEK İÇİN BORÇ ALDIM ÖDEYEMİYORUM”

Isınmalarını odun sobasıyla sağladıklarını ve yakacaklarının bitmesiyle sobalarını kaldırmak zorunda kaldıklarını belirten anne, geceleri yorgana sarılarak ısınmaya çalıştıklarını fakat nemden ve sudan yorganlarının ıslandığını söyledi.

Çocuğunu tedavi ettirmek için Ankara’ya gitmek zorunda kaldıklarına değinen anne Sever, şunları söyledi:
“ Şanlıurfa’da ki doktorlar kızım Ezelin bir böbreğinin alınması gerektiğini söyledi ama Ankara’ya götürürsek tedavi edebileceklerini söylediler. Bizim oraya gitmeye paramız yok komşudan altın borç aldım.  Halada borcumu ödeyemedim mercimek zamanı gidip mercimek topluyorum biriktiriyorum. Çocuklarımı anneme bırakıyorum çalışıyorum ama hala ödeyemedim.”

“NEDEN EVİMİZ ISLAK?”

Bir böbreğini kaybedeceğinin üzüntüsünü ve korkusunu yaşayan Ezel, sabahları güne gözünü açtığında ıslanmış bir yatakta uyuduğunu söyledi.

“Neden evimiz ıslak?” Sorusunu devamlı annesine soran Ezel, “Ben kardeşlerimi annemi babamı hepsini çok seviyorum evimiz diğer ailelerinki gibi sıcak olsun biz üşüyoruz her zaman elbisemiz ıslak yatağımız ıslak kokuyor. Ben sıcak ev istiyorum” dedi.  

Gülizar Gülebak/Urfanatik

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.