banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu Uğur Demirkol Şanlıurfa Balıklıgöl

Bingöl merkez Sudüğünü köyünde oturan bölge âlimlerinden Molla Zeki Basatemur, rahatsızlığından dolayı kaldırıldığı hastanede hakkın rahmetine kavuştu. Bir süredir yakalandığı kanser hastalığından dolayı tedavi gören Basetemur, 85 yaşında vefat etti.

Dün gece saatlerinde hastanede vefat eden Seyda Molla Zeki Basatemur, bugün sabah saatlerinde kendi köyünde köylü ve çevreden gelen yüzlerce seveni ve talebeleri tarafından defnedildi. Basatemur'un taziyesi kendi köyünde kuruldu.

Seyda Molla Zeki, yaşadığı Bingöl Sudüğünü köyünde açtığı medresede 30 yıl boyunca yüzlerce talebe yetiştirdi. İslami hizmetinden dolayı 12 Eylül askeri darbesinden sonra devlet tarafından yaklaşık 2 yıl boyunca zindanda tutuldu.

“Yetiştirdiği öğrencilerle medrese eğitiminin yaygınlaşmasını sağladı”
Basatemur, bütün zorluk ve sıkıntılara rağmen köy medresesinde öğrencilere Arapça ve İslami ilimler vermeye devam etti. Köyde her yıl kıt imkânlara rağmen yetiştirdiği 100’e yakın talebe, bölgenin değişik yerlerine giderek medrese eğitiminin yaygınlaşmasını sağladı.

"İnsanların başvurduğu ve meselelilerini götürdüğü merci oldu”
Bölgede saygı ve hürmet gösterilen âlimlerinden olan Basatemur, halk arasında meydana gelen küskünlükler ve ihtilafları çözerek devamlı insanların başvurduğu ve meselelilerini götürdüğü merci oldu.  (Nihat Kanat - İLKHA)

İlke Haber Ajansı olarak kendisine Allah’tan rahmet diler, ailesine ve sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyoruz. 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.