banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Binlerce kişiye Hz. ibrahim'in baş yemeği tirit ziyafeti

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 7. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında düzenlenen Tirit Ziyafetinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’le birlikte vatandaşlara tirit yemeği dağıttı.
Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında kılınan sabah namazının ardından Dergah Camii avlusunda düzenlenen yemeğe 16 ülkeden gelen davetliler de katıldı. 15 bin kişiye tirit ikram edilen etkinlikte Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Şanlıurfa Valisi Güvenç, kazanların başına geçerek vatandaşlara tirit yemeği dağıttılar. Dağıtılan tirit yemeğinde 1.5 ton et, 1.5 ton yoğurt, 1.5 ton limon, 80 kilo sarımsak ve 15 bin ekmek kullanıldığı belirtildi.
Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa’da olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Halil İbrahim aynı zamanda cömertliği ile meşhur bir insan ve cömertliği miras olarak bırakmış. Onun bıraktığı mirasın güzelliklerini burada hep birlikte yaşıyoruz. Bu kadar güzel insanın sabah namazından sonra yaptığı dua ve Halil İbrahim sofrasının etrafındaki bu buluşmaları Allah’tan niyazım odur ki bütün İslam dünyasında akan kan ve gözyaşının dinmesine vesile olur” dedi.
Yemeğin ardından Prof. Dr. Görmez, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Milletvekili Mehmet Akyürek, Abdülkerim Gök, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ile birlikte balıklıgölü gezdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.