banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Bingöl'deki köy yolları çamurdan geçilmiyor

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde 11 köyün üzerinde bulunduğu ve grup köy yolu olarak bilinen yolların resmiyette asfalt olarak gözüktüğünü ancak çamurdan geçilmediğini söyleyen halk, duruma bir çözüm bulunmasını istiyor.

Yolların resmiyette belirtildiği gibi asfalt olması gerektiğini aktaran halk, yetkililere sitem etti.

Kiğı ilçesine bağlı, Dallıca, Ağaçöven, Yazgünü, Açıkgüney, Sabırtaşı, Demirdöş ve Bilice gibi köy yollarının üzerinde bulunduğu ve grup köy yolu olarak bilinen yolun asfalt olması gerektiğini belirten Yazgünü köyü muhtarı Mehmet Yasa, Bu grup köy yolu üzerinde 11 köyün olduğunu belirterek, resmiyette asfaltlı yol olarak geçtiğini ileri sürdü.

“11 köyün üzerinde bulunduğu grup köy yolu çamurdan geçilmiyor”

Kiğı ilçesine bağlı 11 köyün üzerine bulunduğu grup köy yolunun çamurdan dolayı yaz-kış sıkıntı çektiklerini ifade eden Yasa, “11 köyün üzerinde bulunduğu grup köy yoludur. Defalarca müracaat etmemize rağmen yolumuz düzgün yapılmadı. Her defasında yolun bir yerleri bahane edilerek, trilyonlarca masraf ediliyor. Dağ ve derelerden getirdikleri, malzemeyi döküyorlar, greyderle düzeltmeye çalışıyorlar olmuyor. Normalde silindirle dökülen malzemelerin üzerinden geçilmesi gerekiyor ancak böyle yapmıyorlar. O kadar köyün üzerinde bulunduğu, grup köy yolu böyle olur mu?” dedi.

“Kış aylarında sıkıntımız ikiye katlanıyor”

Yasa, “Bakın asfalt bu yolun neresinde. Buraya çok masraf yapılmasına rağmen yolun haline bakın. Nerdeyse her yıl ihale yapılıyor, dağ ve dere malzemesini dökerek, geçiştiriyorlar. Şu anda bu yolun üzerinde olan bazı köylere araç gidemiyor. Yol çamur içinde. Yol sıkıntımızı her yere iletmemize rağmen ilgilenen yok.  Bu sorunumuzu gereken yerlere sizin vasıtanızla iletilmesini istiyoruz. Gelsinler, görsünler yolun halini.  Zaten en önemli şey ulaşımdır, ulaşım olmayınca ne yapabiliriz. Kış aylarında sıkıntımız ikiye katlanıyor. Bu yolun bir an önce asfalt yapılması lazım. Bu, grup köy yolu Kiğı ilçemizden başlayıp Tunceli il sınırına kadar gidiyor.” diye belirtti.

Muhtar Yasa, son olarak yetkililere seslenerek bir an önce yollarının yapılmasını talep etti. (Nihat Kanat- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.