banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Bingöl'deki İslami STK'lardan PKK medyasına yalanlama

PKK medyasının, Bingöl’deki STK’ları hedef alan yazısı üzerine açıklama yapan “İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu” iddiaları sert bir dille yalanlayarak “Bingöl üzerinde sahnelenen kirli oyunun senaristlerini lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, PKK medyasının 27 Ekim 2015 tarihinde geçtiği “İşte Bingöl'de DAİŞ'i örgütleyen kişi ve kurumlar” başlıklı ‘haber’ ile Bingöl’de faaliyet yürüten İslami kuruluşlar hakkında uzun zamandır sürdürdüğü yalan dizisine yeni bir boyut kattığı belirtildi

‘Haber’ adı altında yayınlanan söz konusu yazıda Bingöl’de İslami faaliyetler yürüten kurumlara ilişkin olarak tutarsız, temelsiz ithamlarda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, “Elbette bir örgütün uzantısı pozisyonuna oturan bir medya organının nesnel gerçeklerden çok propagandaya yönelmesi şaşırtıcı değildir. Ve yine kendisine biçtiği bölgedeki gelişmeler hususunda kamuoyunu bilgilendirme iddiasıyla örgütsel ihtiyaçların bütünleştirilmesi çabasının ortaya çoğu kez bu yayın organı açısından gerçeklik duygusunun tümden yitirilmesi gibi bir sonuç doğurması kaçınılmazdır. Ne var ki, ANF örneğinde karşılaşılan şey spekülatif haberlerden, birtakım verilerin abartılması ya da saptırılmasından veya temellendirilmemiş iddiaların serdedilmesinden öte bir durumdur. Tam olarak yüz yüze olunan manzara kendisini haber ajansı olarak tanımlayan bir kuruluşun doğrudan yalan üretmeye, iftiralar temelinde sistematik bir algı inşasına girişmesi halidir ki, bu gerçekten son derece çirkin, gayrı ahlaki ve zalimane bir tutumdur.” denildi.

“Tamamıyla algı operasyonu olan, iftira ve fitneye dayalı iddiaları reddediyoruz”

PKK medyasının,tek dertleri, yeryüzünü imar etme, değerler doğrultusunda gençlere gelecek sorumluluğu yüklemek olan STK'ları hedef alması ve hedef göstermesi kınanan açıklamada, şu ifadeler yer verildi: “Tamamıyla algı operasyonu olan, iftira ve fitneye dayalı iddiaları reddediyor, Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyesi STK’lar olarak kirli bir operasyonun mağduru olan arkadaşlarımıza sahip çıkıyoruz. Haberciliği iftira ve yalan üzerine kurgulamak medya özgürlüğü değil, bir vesayet alışkanlığıdır. İnsanların kişilik haklarını hedef almak habercilik değil, tek kelimeyle psikolojik harptir. Bölgede değerlerimize sahip çıkan kuruluşlar hakkında masa başında yalan haberler üretmek, enformasyon değil dezenformasyondur. Amacı hak, adalet, özgürlük ve barış olan STK'ları yıpratmaya çalışmak, değerlerimize topyekun saldırmak, düşünce özgürlüğüne zincir vurma çabasıdır. Kritik bir süreçte kardeşlerimiz hakkında tersten propaganda yapmak, gerçek ortada dururken bilgi kirliliği meydana getirmek, ahlaki bir duruş değil, faşizanca bir tutumdur. Bu duygu ve düşüncelerle Bingöl'deki STK'larımızı hedef alan ırkçı anlayışı kınıyor, tamamen yalan üzerine kurgulanmış, kişilik haklarını ihlal eden haberin en kısa sürede düzeltilmesini istiyoruz.”  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.