banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bingöl'deki göktaşı yağmuru inceleniyor

Göktaşı parçalarının düştüğü Bingöl merkeze bağlı Sarıçiçek (Hacı Çayır) köylülerinin basına yaptıkları açıklamanın ardından İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ozan Ünsalan ve araştırma ekibi harekete geçti.

İlke Haber Ajansı'nın aracılığıyla köylülerle konuşan araştırma ekibinin, yapılan görüşmeler sonrası bazı göktaşlarını laboratuvar ortamında incelemek üzere İstanbul Üniversitesi’ne göndereceği öğrenildi.

Doç. Dr. Ozan Ünsalan ve araştırma ekibi, TÜBİTAK-1001 projesi olan ‘Türkiye Meteor Takip Sistemleri ve Ağı (Turkish Meteorite Network)’ projesinin de öncülüğünü yapıyor.

Bingöl’de 02 Eylül Çarşamba gecesi saat 23.06 sıralarında meydana gelen göktaşı yağmurunun, NASA (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi) yetkililerince de takip edildiği öğrenildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.