banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Bingöl'de tıbbi atık sterilizasyon ihale sözleşmesi imzalandı

Tıbbi atıkların sterilizasyonu tesis işletmeciliği ihalesini alan firmanın Genel Müdürü Peter Hegyi ile Bingöl İli Yerel Yönetimler Çevre Hizmetleri Birliği (BİNÇEVBİR) Başkanı ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi arasında sözleşme imzalandı. Yapılan sözleşme ile birlikte firma 10 yıl boyunca Tıbbi atıkların sterilizasyonu tesis işletmeciliğini yap-işlet-devret modeliyle yürütecek.

Sözleşme imzası için Bingöl’e gelen firma yetkilileri belediye Başkanı Yücel Barakazi ile birlikte Katı Atık Düzenli Çöp Depolama Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Sözleşmede ihaleyi alan firmanın Genel Koordinatörü Ş. İsmail Metin ile BİNÇEVBİR Yazı İşleri Müdürü Namık Toplu hazır bulundu. Yapılan sözleşme ile birlikte firma 10 yıl boyunca Tıbbi atıkların sterilizasyonu tesis işletmeciliğini yap-işlet-devret modeliyle yürütecek.

Sözleşme sonrası açıklamalarda bulunan BİNÇEVBİR Başkanı ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yapılan ihalenin BİNÇEVBİR bütçesine katkı sağlayacağını belirtti. Barakazi, “Bingöl İli Yerel Yönetimler Çevre Hizmetler Birliğimiz tarafından Bingöl merkez Beyaz Toprak (Hera Gor) Köyü mevkiinde, Birliğimize ait Katı Atık Bertaraf Tesisi Alanı sınırları içerisinde tıbbi atık sterilizasyon tesisi işletmeciliğinin yap-işlet-devret modeliyle 10 yıl süreyle tesis işletmeciliği ihalemizi gerçekleştirdik ve sözleşmemizi imzaladık. İhale ile birlikte tesisimizin hem kullanım ömrünü uzayacak hem de geri dönüşümden ekonomiye katkı sağlanacaktır. İhale kapsamında BİNÇEVBİR, aylık bin 800 TL gelir elde edecektir. Ayrıca tesiste iş istihdamı da sağlanacaktır. İlimize ve BİNÇEVBİR üye belediyelerimize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.