banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Bingöl'de kar yağışı ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor

Bingöl’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Önceki gün başlayan kar yağışı ve sonrasında oluşan fırtına günlük hayatı zorlaştırırken, kar ve fırtına nedeniyle Bingöl genelinde 18 köy yolunun kapandığı belirtildi.

Bingöl'ün genelinde etkili olan kar yağışı ve fırtına kırsal kesimde etkisini gösteriyor.  Karlıova, Solhan, Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışının tipiye dönmesiyle birlikte bazı köylerin ilçe merkeziyle bağlantısı kesildi, kapanan yolların açılması için çalışmalar devam ediyor.

Bingöl’de 18 köy yolu kapandı

Bingöl İl Özel İdaresi’ne bağlı Yol ve Ulaşım müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il genelinde kar yağışı nedeniyle 18 köy yolunun kapandığı, yolların açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Bingöl’de hava sıcaklığı eksi 10 dereceye düştü

Özelikle yüksek kesimlerde iki gündür yoğun olarak yağan kar yağışı ve sonrasında yerine tipiye bırakmasıyla hava sıcaklığının eksi 10'a kadar düştü. Araçlar soğuktan çalışmazken, sular ise dondu.

Öte yandan yollardaki buzlanmalardan dolayı yetkililer, sürücülerin kışlık lastiklerle yollara çıkılması konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.