banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bingöl'de kar yağışı nedeniyle 277 köy yolu ulaşıma kapandı

Bingöl’de yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken, il genelinde 277 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yolları ile şehrin merkezindeki cadde ve sokakların açılması için çalışmalar sürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde yol formeni olarak görev yaptığını ifade eden Alican Mollaoğlu, kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

120 personel, 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe ve 3 kar küreme aracı çalışma yürüttüklerini belirten Mollaoğlu, “Şu an Bingöl merkez ve ilçeler dâhil olmak üzere 277 köyümüz yağan kar nedeniyle kapalı durumda. Karla mücadelede kapsamında 3 bin 284 kilometrelik bir yol ağımız var. Karla mücadele çalışmalarımız il genelinde devam ediyor. Şu an merkeze bağlı Ağaçeli köyü yolunda kar çalışmasını yapıyoruz.” dedi.

İl merkezinde 12 araç, 60 kişilik ekip ile çalışma yapılıyor

Kar yağışı ile birlikte il merkezinde Bingöl Belediyesi’ne bağlı ekipler,12 araç, 60 kişilik ekip ile cadde ve sokaklarda biriken karları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

4 greyder, 4 kepçe, 4 adet damperli kamyon, 60 personel ile şehir içerisinde kapalı olan yol ve kaldırımları açmak için çalışmalar devam ediyor. Mobilize edilen ekipler, ellerindeki kar kürekleri ile cadde kenarlarındaki kaldırımlarda biriken karları temizliyor. Buzlanma riskine karşı 2 ekiple tuzlama çalışmaları yürütülüyor.

Ayrıca Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü yaptığı açıklamada, son günlerde etkili olan soğuk havaya karşı vatandaşlardan su sayaçlarını korumaları uyarısında bulundu.

Park ve toplu taşıma hatırlatması

Geçmiş yıllarda sıkça yaşanan olumsuz koşullara karşı sürücülerin daha hassas davranması istenilen açıklamada, yoğun kar yağışının etkili olmasıyla birlikte özellikle çarşı merkezi ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yol kenarına araç parkı yapılmaması uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksama yaşanmaması için toplu taşıma araçlarının tercih edilmesinin fayda sağlayacağı kaydedildi.

Bingöl ile Muş, Erzurum ve Elazığ illerini bağlayan karayollarında özelikle buzlanma nedeniyle ulaşım zorlukla yapılıyor. Kar yağışı ve tipi yüzünden görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü belirtilirken, sürücülerin herhangi bir güçlükle karşılaşmaları için zincirsiz yola çıkmamaları uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bu gece ve sabah saatlerinde yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek, sürücü ve çiftçilerin tedbirli olmaları istendi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.