banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bingöl'de hastalar UMKE tarafından hastaneye yetiştirildi

Bingöl’ün Çevrimpınar köyünde yüksek ateş hastası 6 yaşındaki çocuk ile Gökçekanat köyünde kısmi felç geçiren 86 yaşındaki yaşlı adam, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekibi tarafından hastaneye kaldırıldı.

Bingöl’de etkili olan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Köy ve mezra yollarının açılması için çalışmalar devam ederken, hastaların imdadına İl sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan UMKE yetişiyor.

Yarı paletli ambulansla yola çıkan UMKE ekipleri, Çevrimpınar köyünde kısmi felç geçiren 86 yaşındaki Zülfü Argiş ile Gökçekanat köyünde yüksek ateşten dolayı havale geçiren 6 yaşındaki Yusuf Çağala’ya ulaştı.

Paletli ambulansla karayoluna getirilerek 112 sağlık ekiplerine teslim edilen Yusuf, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne, felç geçiren 86 yaşındaki Zülfü Argiş ise Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.