banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Bingöl'de

Bingöl Merkez İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde “Genç Hatipler Güzel Hutbe Okuma Yarışması” gerçekleştirildi.

Bingöl Merkez Hacılar Camisinde, Bingöl Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bingöl Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Genç, Solhan ve Karlıova Anadolu İmam Hatip Liseleri olmak üzere 5 okulun katılımıyla gerçekleşen yarışmada, öğrenciler minbere çıkarak hutbe okudu.

Yarışma jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda; Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsa Çiçek birinci, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Çakan ikinci ve Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Burç da üçüncü oldu.

Yarışmanın ardından konuşan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, amaçlarının mesleğe deneyimli ve hazır gençler yetiştirmek olduğunu belirterek, “İmam Hatip nesli, kendisine biçilen misyonu inşallah gelecekte daha iyi yerine getirecek.” dedi.

“Manevi boyutu iyi olan bir yarışmaydı”

Bingöl Merkez ve ilçelerimizde bulunan 5 Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim öğren 5 öğrencinin katılımıyla “Genç Hatipler Güzel Hutbe Okuma” yarışmasını icra ettiklerini belirten Sarı, “Amacımız, gençlerimizin bu mesleğe yönelik bilgilerini, birikimlerini, mihrap ve minber deneyimlerini kazandırmak için bu yarışmayı yaptık. Çok güzel bir yarışma oldu, manevi boyutu iyi olan bir yarışmaydı. Birinci ile 5’nci olan öğrencilerimiz arasında cüzi miktarda puan farkı bile yoktu. Buda şunu gösteriyor; İmam Hatip liseleri, gerek mihrapta, gerek minberde ve gerekse kürsüde kendilerine verilen görevi en iyi şekilde ifa edecekler. Bu meslekte deneyimli gençler yetiştirmek için de bu tür yarışmaları düzenlemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda yarışmaya katılan 5 öğrenciye de Kur-anı Kerim, birer adet çeyrek altın, plaket ve teşekkür belgesi verildi.(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.