banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Bingöl'de engelliler için sarı bant yürüme izi yapılıyor

Bingöl Belediyesinin engellilere yönelik başlattığı projeler kapsamında Genç Caddesi üzerindeki kaldırıma sarı bant kabartma yürüme izi çalışmasına başlandı. Çalışmaların çarşı merkezinde müsait olan kaldırımlara uygulanacağı belirtildi.

Yürüme izi açılışı programına Bingöl Belediyesi Belediye Başkan yardımcıları Halim Sugü ve Ragıp Atala, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata ve dernek üyeleri katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, yürüme izi açılışının 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’ne denk geldiğini belirtti.

Belediye’nin kendilerine her konuda yardımcı olduklarını ve duyarlılık gösterdiklerini ifade eden Korkutata, “Derneğimiz olarak Bingöl Belediyesi ile çeşitli çalışmalarımız oldu. Tüm sıkıntılarımızı Belediye Başkanımıza arz ettik. Onlar da duyarlılığını gösterdiler. Bunun en güzel örneklerinden sarı bant, kaldırım köşeleri için plastik şerit, tümseklerin plastiklerle kaplanıp vatandaşların zarar görmesinin engellenmesi ve yaya yollarında park edilmemesi için kaldırım önlerine dubalar konulması gibi çalışmalar var. Bu anlamda belediyemize teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Bu önemli günde bizi yalnız bırakmadıkları için ayrıca teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Yapımına başlanan yürüme izi çalışmalarının çarşı merkezinde geniş ve müsait kaldırımlarda devam edeceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Halim Sugü, “Bizler Belediye olarak planladığımız üst ve alt yapı çalışmalarımız vardı. Kendilerine de söz verdiğimiz gibi sarı yürüme izi yapacağız. Bu yürüme izi ile birlikte bedensel engelli rampaları da yapacağız inşallah. 3-4 gündür başladık. Çarşı merkezinde geniş olan kaldırımlarda çalışmalarımı sürdüreceğiz. Bizler de bir engelli adayıyız. Bu önemli günde burada bulunmalarından dolayı çok mutluyuz. Tüm görme engellilerimizin Dünya Beyaz Baston günlerini kutluyorum.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.