banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bingöl'de dilenci operasyonu

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından insanların duygularını istismar ederek dilenenlere yönelik sürdürdüğü operasyonları devam ediyor.

Belediye zabıta ekipleri tarafından Genç Caddesi, Ulu Camii mevkii, Hacı Hıdır Camii mevkii ve mahallelerde vatandaşları rahatsız eden dilencilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Zabıta ekipleri yaptıkları operasyonda Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ nüfusuna kayıtlı 9 kadın dilenciyi küçük yaştaki 6 çocuğuyla birlikte yakaladı.

Zabıta ekiplerince yakalanan dilenciler, Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi Konferans Salonu’na götürüldü. Üst aramaları yapılan dilencilere, kabahatler kanunu kapsamında idari para cezası uygulandı.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, Bingöl Belediyesi olarak gelen şikâyetler doğrultusunda dilencilik yapan kişilere yönelik yapılan denetimlerin arttırıldığı belirtilerek, “Söz konusu şahıslar insanlarımızın duygularını istismar ederek, özelikle çocukları kullanıyorlar. Çevre illerden geldikleri tespit edilen dilenciler, araçlarla geldikleri illere geri gönderildi” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bu konudaki şikâyetler için Alo 153 Zabıta veya 2131045 nolu telefondan bu kişi veya kişilerin ihbar edilebileceği belirtildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.